El 600 celebra 60 anys amb el Cicle Motor de Llibertat

Del 9 de novembre al 10 de desembre s’ha celebrat el cicle Motor de llibertat organitzat pel Graner, per redescobrir els orígens del nostre barri.

Amb representacions teatrals, exposicions, itineraris narratius i també uns recorreguts molt especials per celebrar que el 600, el cotxe emblema de la SEAT, celebra el seixantè aniversari.

MOTOR DE LLIBERTAT ha estat la iniciativa del Pla de Barris i l’organització del Memorial Democràtic Treballadors SEAT que a través d’activitats s’ha volgut apropar als veïns i les veïnes per a tornar a captivar l’essència dels orígens del nostre barri amb un icona de la dècada dels seixanta al nostre país.

El cicle va tancar amb la representació ‘Hilando Barrio’, un projecte del Teatro de los Sentidos i La Inefable, sobre la memòria històrica del barri de La Marina. Un viatge imaginari per explorar la capacitat d’animar els records i compartir amb els habitants històries personals i col·lectives. L’obra s’ha pogut veure a la Sala Pepita Casanellas del 8 al 10 de desembre.30

Un mes dedicat a la memòria històrica del barri

La inauguració del cicle li va correspondre a l’autor del llibre “Historia de la SEAT, nostàlgia d’una època”, José Sanz Neira que ha estat acompanyat del President del Memorial Democràtic Treballadors SEAT, Carles Vallejo, a la Biblioteca Francesc Candel.

El 12 de novembre el Memorial Democràtic Treballadors de Seat va voler homenatjar als 50.000 treballadors que van treballar per a la fabricació dels cotxes SEAT amb una exposició fotogràfica i documental a la Sala Pepita Casanellas. El mateix dia es van organitzar la passejada narrativa pel barri i el recorregut artístic en 600 sota la direcció del Javier Guerrero i la dramatúrgia de l’Albert Pijuan.

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.