Josep Ma. Torres i Josep Ma. Pérez estrenen una exposició de poesia i pintura a la Biblioteca Francesc Candel

Imatge de la exposició

L’exposició ‘Nosaltres no som d’aquest món‘ compta amb 26 obres escrites i plasmades en pintures enfocades a generar debat entre els visitants sobre el marc actual del món, el futur i com hauria de ser.

D’on surt la idea de fer una exposició d’aquesta magnitud?

La veritat és que hem pensat i creat les obres a vegades a partir dels poemes o a l’inrevés, en alguns casos hem partit de les obres que ha fet Torres prèviament i en conseqüència he pensat un poema i crec i espero que els visitants els pugui colpir i fer reflexionar que és l’essència de l’exposició.

Però no només, buy albion gold també volem reconèixer personalitats del barri que han fet o fan avui un paper per a fer-nos sentir orgullosos del nostre barri, cheap albion gold com Pepita Casanellas.

No és només una exposició, també és l’excusa per a obrir un debat i una taula rodona

Com heu pensat l’organització dels elements de l’exposició?

Hi ha 26 quadres i per cada una d’elles hi ha un poema que l’acompanya, estan repartides en 3 blocs: en com veiem el món, com podria aspirar a ser i en el futur. Parlem dels bancs, d’Àfrica, dels desnonaments, la independència de Catalunya, la violència, buy albion silver Barcelona o el paper que tenen els mitjans de comunicació.

Quina és la valoració que tens de la exposició?

Estic molt satisfet, a la inauguració comptarem amb l’actuació d’una gran mestre dels escenaris com és Itziar Espinar i l’esplèndida pianista Montse Pujol-Dahme que l’acompanyarà interpretant temes de rerefons reivindicatives com “l’Estaca”. El 17 de maig esteu convidats a la taula rodona per parlar dels temes que tractem en l’exposició i el 31 de maig a un debat.

Ets l’autor de la part escrita de l’exposició, d’on surt aquesta tècnica, quins són els teus referents quan escrius?

Primer de tot et diré que em considero autodidacta, tinc un passat professional conduint un camió i ara ja fa pocs anys sóc jubilat. Sempre he escrit des de la cabina del meu vehicle i sempre li dedicava el meu text a algú el qual m’evocava sentiments.

LA POESIA ÉS QUELCOM QUE SURT DEL SENTIMENT I ES PLASMA AMB LA MÀ

Sobre això últim, buy albion gold en què t’inspires per escriure? Faig poesia sobre el que sento, el que em toca la fibra i sovint els lectors s’emocionen, perquè han entès el missatge com jo l’he pensat. Em moc per voluntat pròpia i els poemes que fet al barri ho faig des del cor.

I com van ser els inicis? Quan decideixes escriure i publicar-ho?

Un cop li ho vaig fer a l’oftalmòleg i ho van penjar a la consulta i va agradar tant que em van contactar des de Montjuïc Poètic on segueixo col·laborant amb orgull. albion gold He escrit un llibre que va per la quarta edició i quan el vaig presentar va haver-hi gent que es va quedar fora de la sala i va ser una bogeria i em vaig sentir malament per no poder arribar a tothom.

Sobre la biblioteca on s’exposarà, què en penses?

Amb Àngels Migueles Sarri, cheap albion silver la directora de la Biblioteca Francesc Candel, cheap albion gold tenim molt bona relació, albion silver ens va acceptar al moment la proposta i és una persona molt conscienciada amb la realitat.

1 COMENTARI

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.