El C.C Casa del Rellotge festeja el seus 30 anys inaugurant la última mostra del seu aniversari

ANA SÁNCHEZ

Divendres 26 de setembre va ser la data assenyalada per la inauguració de la quarta i última exposició que commemorava els 30 anys d’existència del Centre Cívic La Casa del Rellotge. L’acte va comptar amb la presència del regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, que va afirmar que aquesta celebració “demostra que era una necessitat per al barri. Si ofereixes una cosa que la gent no vol, es mor sola”. També hi va ser el conseller portaveu del PP per Sants-Montjuïc, José Antonio Calleja, que va recordar que “al barri no hi havia gairebé cap equipament i la gent ho reclamava”. En aquest sentit també parlava l’actual dinamitzadora del Centre Cívic, Carola Fuentes, que va destacar els anys vuitanta com els més importants per ser aquest centre “l’únic agent de cohesió social” a La Marina del Port.

No va faltar l’anterior directora de la Casa del Rellotge, Berta González, que recordava els seus set anys al capdavant de l’entitat com temps molta feina però molt gratificant quan veia la resposta de la gent i “els somriures dels nens quan hi havia pallassos”. L’actual directora, Gemma Escribà, va destacar el mèrit de fer 30 anys, ja que “no tots els centres poden dir el mateix” i va donar les gràcies a la gent que ha col·laborat en el treball de recerca i documentació per fer les exposicions, incloent-hi tots els veïns que van ajudar amb els seus testimonis i fotografies.

L’acte va comptar amb una Ballada de Gegants, i l’actuació dels tabalers “Diables del Port” i del trio “Peix Bomber”. Després dels parlaments de la directora, el regidor i alguns dels treballadors del centre, es va visionar un emotiu vídeo, que van prometre penjar al web, i van oferir menjar i beure per als assistents, als que també van regalar una bossa de tela amb la inscripció “30 anys. 1984-2014”

L’exposició fa un repàs a través de fotografies de tota la història del centre agrupades per dècades, des de la seva inauguració al juny de 1984 amb el llavors alcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, fins a els moments més recents, acompanyat de textos que recorden la trajectòria i els esdeveniments més importants de cada període.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.