‘Can Batlló és pel Barri’, contra el plantejament urbanístic de l’antic recinte fabril

Font: https://canbatllo.wordpress.com/benvinguda/

El planejament urbanístic inicial projectava construir al recinte habitatges de luxe i un parc públic dissenyat com a pati particular d’aquests habitatges. El 2011 el veïnat va iniciar un replanteig d’aquest planejament urbanístic.

Tal i com recull la Plataforma Can Batlló és pel Barri en la seva denúncia per escrit, des de fa més d’un any es van començar les converses amb l’Ajuntament per la Modificació del PGM. Arrel d’aquestes trobades, la plataforma va elaborar i entregar una proposta consensuada pel veïnat, intentant revertir molts dels despropòsits previstos al pla inicial. D’aquesta manera, l’objectiu principal era buscar una ciutat més inclusiva, comunitària i centrada en les necessitats de les persones que l’habiten.

“Aquesta tardor es va celebrar la primera reunió amb l’equip tècnic d’urbanisme del nou consistori. Aquest va expressar certes reticències a algunes de les propostes de la plataforma, i es va acordar que s’estudiarien. Després de quatre mesos, i dues reunions cancel·lades a última hora per part de l’Ajuntament, en les quals s’havia de continuar avançant en la Modificació del PGM, expressem la nostra preocupació per la lentitud de resposta d’Urbanisme. Sembla que aquest nou planejament, pel qual portem lluitant més de quatre anys els veïns i veïnes de la Bordeta, no sigui una prioritat“.

Des de la plataforma hi ha una voluntat i una il·lusió de què en els propers mesos Can Batlló continuï sent un laboratori de participació i d’una altra manera de fer ciutat. “Continuarem treballant perquè aquest territori del barri de la Bordeta s’apropi al barri que fa temps que somiem i que des de fa anys estem construint entre tot el veïnat“.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.