Reivindicació i comerç de proximitat a la 20a Fira Marinera i de la Pagesia

Alejandro Flores

Paradetes amb productes gastronòmics, cosmètics, joieria, roba o serveis van transformar el passeig de la Zona Franca en tot un mercat a peu de carrer en el marc de la 20a Fira Marinera i de la Pagesia el passat 11 de juny. A més, diferents grups juvenils van participar d’un concurs de coreografies artístiques amb l’assistència d’un gran públic. La música i la cultura no van faltar en un ambient familiar i de lleure, però també de reivindicació, on es va destacar la importància del petit comerç i la remodelació del passeig.

L’Associació de Comerciants de la Marina, encarregada d’organitzar la fira, va potenciar, a més, una zona gastronòmica on diferents restaurants del barri van poder donar a conèixer els seus plats. Un seguit de carpes amb cuines a peu de carrer i taules es van omplir de famílies i amics per gaudir d’aquesta jornada tan especial per la Marina.

Va haver-hi un total de 65 paradetes agrupades entorn a 3 eixos. El primer, l’eix comercial: el petit comerç del barri. El segon, l’eix gastronòmic, amb nombrosos bars i restaurants on degustar menjar o fins i tot quedar-s’hi a dinar. Finalment, les parades de les entitats i associacions locals presents als nostres barris, com ara l’Associació de Comerciants de la Marina, organitzadora de l’esdeveniment, o Cocemfe, ONG que treballa a favor de les persones amb discapacitat.

A l’acte van assistir diferents autoritats del districte de Sants-Montjuïc i de Barcelona, que van participar dels parlaments per donar-hi suport al comerç de barri. Polítics com el regidor del districte, Marc Serra; la presidenta de la mesa de districte, Neus Munté; Jordi Castellana, regidor d’ERC, David Labrador, conseller de Ciutadans, i Josep Bou, del Partit Popular.

També va participar la consellera Àngels Boix en representació de Montserrat Ballarín, regidora de Comerç a l’Ajuntament de Barcelona, i la presidenta del Col·legi d’Arquitectes de Barcelona, la Sandra Bestraten. Com no podia ser d’una altra manera, l’Abdó Florencio, activista veïnal i fundador de l’Associació de Comerciants de la Marina, i Mei Màrquez, la presidenta, van alçar la seva veu per fer escoltat el barri.

Tots van coincidir en les demandes de potenciar el comerç de proximitat i de no demorar la remodelació del passeig de la Zona Franca, que va tenir com a antecedent la Fira de l’Arquitectura celebrada el passat mes de maig, on es va posar en el centre de la diana dissenyar un nou passeig que tingui en compte el comerç de proximitat i els veïns i veïnes de la Marina, un procés que, segons va dir el regidor, començarà el setembre amb un procés participatiu.

L’Associació de Mitjans de Comunicació Local també va tenir representació a la fira, amb una paradeta on es va dur a terme un programa especial de ràdio durant tot el dia, on no va faltar la participació dels col·laboradors de l’emissora amb informació, entrevistes als comerciants i els veïns, música i humor. L’acte va estar presentat amb la participació de l’Andrea Bello i la Yaiza Sánchez, periodistes de La Marina FM.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.