El Port de Barcelona presenta un servei integrat únic a la regió a Fruit Logistica 2016

El Port de Barcelona, Mercabarna i la naviliera Grimaldi Lines participaran conjuntament i per tercer any consecutiu a la fira hortofructícola més important del món, Fruit Logistica 2016, que tindrà lloc a Berlín del 3 al 5 de febrer. Aquesta col·laboració ofereix als exportadors estrangers la combinació en-
tre la major oferta i varietat de fruites i hortalisses d’Europa –que es troba actualment a Mercabarna- i solucions logístiques adaptades al producte fresc, permetent transportar aliments peribles amb les màximes garanties a través dels serveis marítims del Port de Barcelona.

Amb l’eslògan Integrated Trade & Supply Chain, el Port de Barcelona i els seus socis a Fruit Logistica participaran a la fira amb una oferta logística integrada única a la regió, amb solucions completes de connectivitat, subministrament i distribució per cobrir les necessitats de clients importadors i exportadors i dels operadors logístics especialitzats en productes frescos.

Entre els serveis que promocionarà el Port de Barcelona a Fruit Logistica 2016 destaquen les línies de short sea shipping (SSS) o transport marítim de curta distància. Aquestes rutes marítimes, combinades amb el transport per carretera, optimitzen al màxim la logística de les exportacions que surten de Mercabarna cap a Itàlia, els països del nord i centre d’Europa i el nord de l’Àfrica, així com les importacions amb el nord del continent africà.

Línies regulars amb menor transit time 

Així mateix, les línies regulars de contenidors amb els principals mercats emissors de fruita de contra temporada s’han modificat recentment per millorar el transit time i oferir més competitivitat als importadors. Les navilieres han apostat per noves línies regulars amb l’Àfrica, Centre i Sud-amèrica i, especialment, amb el golf de Mèxic, que afavoreixen els tràfics a temperatura controlada. Per aquesta raó, els vaixells que cobreixen aquest servei disposen d’un gran nombre de connexions per a contenidors refrigerats.

El Port de Barcelona s’ha convertit en el gran punt d’entrada de productes hortofructícoles provinents majoritàriament de Sud-amèrica, l’Àfrica i els països de la ribera mediterrània, mentre també és el punt d’exportació marítima cap als països mediterranis i d’altres destinacions del món, com són el Mitjà i Extrem Orient.

L’enclavament disposa d’instal·lacions per a productes peribles amb els màxims estàndards de qualitat. Les dues terminals de contenidors, Barcelona Europe South Terminal (BEST) i Terminal de Contenidors de Barcelona (TCB), compten amb serveis destinats als contenidors reefer. BEST disposa de 1.200 punts de connexió per a contenidors refrigerats, que arribaran als 2.400 a mitjà termini. TCB compta amb 525 connexions frigorífiques posicionades en passarel·les de 3 altures i generadors extres per poder ampliar la capacitat de reefers. També ofereix serveis de PTI (Inspecció Prèvia del Contenidor, per les seves sigles en anglès), rentat i reparació en terminal, la qual cosa permet estalviar costos a les navilieres. Per la seva banda, la instal·lació multipropòsit Terminal Port Nou compta amb 90 punts de connexió fixes per a reefers i 30 punts mòbils.

L’estand que el Port de Barcelona comparteix amb Mercabarna i Grimaldi Lines estarà situat al Pavelló 10.2 (estand B-04) de Fruit Logistica.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.