Llibreters i floristes aposten pel Sant Jordi del 23 de juliol “de proximitat”

    Yohany Limpias Ayala/Andrea Bello

    La història del Sant Jordi que no va poder ser el 23 d’abril ja la coneixem, però els gremis dels floristes, llibreters, entre altres que participen d’aquest dia, han apostat ara per celebrar-ho aquest 23 de juliol, un “Sant Jordi de proximitat”, al barri,  és la idea.

    Tot i que no hi haurà les tradicionals paradetes al carrer, les llibreries, quioscos, i floristeries sí que estan preparades per la celebració. En Mario, del quiosc de Mare de Déu de Port  explica que enguany s’han esforçat especialment per muntar l’aparador de Sant Jordi i animar la gent a no renunciar a gaudir de la tradició del llibre i de la rosa aquesta vegada, més que mai, al barri…

    Llibrebria-papereria E. Navarro

    Així la seva vitrina deixa veure roses penjades i volums de llibres… un ambient cuidat i una frase “Cada llibro, cada tomo que ves tiene alma. El alma de quien lo escribió y el alma de quienes lo vivieron y soñaron con él”.

    Just al davant, a la floristeria Chavi Piñero hi ha les floristes, ben proveïdes també de roses. Les germanes Piñero asseguren que “És un dia bonic i ens caracteritza, així que animem a tothom a gaudir-ne, tot i que som conscients que no podem tenir massa expectatives”.

    Floristeria Piñero, al carrer Mare de Déu de Port.

    A la Llibreria-Papereria Navarro també han fet preparatius, una taula exposa les últimes novetats literàries. I ja hi ha clients que han fet algun encàrrec.

    Tot i que el trasllat d’aquesta celebració s’havia anunciat des de fa moltes setmanes, el canvi en la situació epidemiològica a Barcelona ha obligat a cancel·lar l’espai comú que tindrien les llibreries al Passeig de Gràcia on estava previst acollir més d’una centena de paradetes per fer la signatura d’autors.

    Mario, quiosquer del carrer Mare de Déu de Port.

    Ara, el Sant Jordi se celebrarà estrictament en la proximitat. Malgrat que les paradetes al carrer no estan permeses els professionals del sector, els botiguers, estan autoritzats a posar taules davant dels seus propis espais, sempre respectant totes les mesures de seguretat, tal com han acordat els diversos gremis implicats i les autoritats.

    A més, demà els micros de la Marina FM 102.5 estaran oberts als oients que vulguin compartir alguna frase o paragraf del llibre que hagin rebut o comprat. A la sis de la tarda els podreu sentir en directe…. 

    Enmig de tanta incertesa, la millor manera de combatre-la és, potser, celebrar amb els nostres la vida, l’alegria, les roses i l’esperit dels que s’esforcen per fer-nos arribar les seves històries.

    Gaudiu demà de Sant Jordi, atípic, sí, però ara més que mai, paga la pena de celebrar!

    FES UN COMENTARI

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.