Els treballadors demanen que Nissan no tanqui les fàbriques de Catalunya

    Instal·lacions de Nissan a la Zona Franca / Alejandro Flores

    Els treballadors de Nissan han llançat una petició a la plataforma Change.org anomenada “Futuro para Nissan ya, No al cierre”. La iniciativa, dirigida al Ministeri d’Indústria, ja ha recollit més de 8.000 signatures en menys de 24 hores.

    Ara mateix, la planta de Zona Franca, la segona del grup a Europa, està en vaga indefinida, igual que la resta de centres catalans. El debat ha arribat fins i tot al Congrés dels Diputats, on la diputada de la CUP Mireia Vehí feia públic la setmana passada el seu suport a la vaga.

    https://twitter.com/cupnacional/status/1258011853432782848?s=20

    La setmana passada, la planta de Zona Franca tornava a l’activitat després que l’empresa acomiadés temporalment els operaris de les fàbriques per la crisi del virus. Però ho va fer amb només una línia de producció en marxa a causa de la vaga. Finalment també s’ha hagut de paralitzar perquè no arribaven els subministraments de la planta de Montcada, on els sindicats asseguren que el seguiment és del 100%.

    Nissan hi ha reaccionat activant un segon ERTO. Els sindicats ho consideren una vulneració del dret a la vaga.

    La multinacional japonesa porta temps plantejant-se el futur dels seus centres de producció al continent europeu. Totes les esperances estaven fixades en el nou model que estava previst que la direcció assignés a Barcelona el proper estiu. Però l’arribada del coronavirus enfosqueix encara més tots els pronòstics.

    FES UN COMENTARI

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.