El Consorci de la Zona Franca tanca amb èxit el SIL 2019

Text: Andrea Bello

Del 26 al 28 de Juny, 710 empreses nacionals i internacionals han participat en la 21a edició de la Fira Líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del Sud d’Europa (SIL 2019) i a 3a edició de la Fira Internacional de l’Entrega, Logística i Última Milla a l’eCommerce (eDelivery Barcelona 2019), organitzades pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona. Amb professionals de més de 79 països diferents la fira ha estat un gran expositor i un punt de partida per arribar a acords i afrontar els dos grans reptes del sector transport de mercaderies i la logística que són la sostenibilitat i la transformació digital.

A més, aprofitant l’ocasió, en paral·lel també s’ha organitzat el Congrés Mundial de Zones Franques, el Congrés d’ALACAT, el Congrés Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats, el Meda Logistics Summit i la Trobada de la AZFA. Tot això ha sumat perquè aquest any les activitat englobades dins del SIL 2019 hagin estat un èxit.

“Declaració de Barcelona”

També amb motiu de la celebració de Gran Cimera Mundial del Comerç Internacional i la Supply Chain, programada dins de la Fira, s’ha signat la “Declaració de Barcelona” en favor de la cooperació i el desenvolupament econòmic internacional i les millores de caràcter inclusiu i sostenible.

Els signants han estat: el delegat de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, el President d’ALACAT, Galo Molina, el President de l’Associació Mundial d’Operadors Econòmics Autoritzats, Antonio Llobet, el Coordinador General de ASCAME, Anwar Zibaoui, i el President de la World Free Zones Organization, Mohamed Alzarooni.

Pere Navarro ha explicat que la fira i la firma de la declaració ha servit per “establir sinergies i compromisos entre totes les grans associacions i organismes internacionals que hem participat per a continuar cooperant i avançant junts en benefici d’un comerç internacional i una economia mundial més integrada, justa, inclusiva, transparent, prospera, innovadora i sostenible”.

Premis a la innovació

Reforçant el caràcter de la fira, durant la última jornada s’ha dur a terme l’entrega de Premis SIL 2019 i eDelivery 2019 a la innovació. La Secretaria de Estado de Comercio, Xiana Méndez, ha estat l’encarregada d’atorgar els reconeixements a les iniciatives que s’han presentat durant la fira.

Per part de SIL 2019 , un dels premis a la Millor Innovació ha estat per Mobile Industrial Robots, gràcies al seu robot intel·ligent, MiR 1000, el més potent amb intel·ligència artificial, que pot recollir, transportar i lliurar automàticament pallets i altres càrregues pesades de fins a 1.000 kg  i és una alternativa col·laborativa, segura i flexible als potencialment perillosos i costosos muntacàrregues en la planta de producció.

L’altre guardó  ha estat per a una solució de l’empresa d’AndSoft per una millora en el sistema de L’e-CMR (el contracte electrònic per al transport internacional en ruta de mercaderies) que estalvia temps, costos i dona major seguretat i traçabilitat, tant per al transportista, com per al carregador.

A eDelivery el premi a la Millor Innovació a ha recaigut en Geever, una empresa que ha creat una solució disruptiva en la distribució urbana d’última milla, és a dir, de proximitat, que funciona amb una xarxa de micro-emmagatzems de proximitat situats en pàrquings adaptats, que faciliten la càrrega i la descàrrega, des d’on repartidors a peu o en bicicleta poden garantir l’últim tram del transport.

I el premi a millor Startup d’eDelivery Barcelona, organitzat en col·laboració amb La Salle Technova, ha estat per RePack, un servei d’empaquetament reutilitzable amb un programa de fidelitat per al comerç electrònic, mitjançant el qual els paquets de lliurament es poden retornar de manera còmoda i fàcil, i després ser reutilitzats.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.