Higiene i conservació d’aliments

L’alimentació és un procés que ens acompanya al llarg de la vida, a través del qual obtenim els nutrients i l’energia que permeten cobrir els requeriments de l’organisme. cheap albion gold Els microorganismes patògens poden arribar al nostre cos a través de les mans, els estris de cuina, les superfícies i/o els aliments contaminats, causar-nos així malalties. buy albion gold Per prevenir-ho cal una bona higiene personal, de la llar i una bona conservació dels aliments. cheap albion silver

Neteja

  • Assegureu-vos que les superfícies i els estris de la cuina estiguin ben nets, que no hi hagi insectes de cap mena, ni tampoc plantes ni animals domèstics.
  • Netegeu-vos les mans abans de tocar els aliments i després de manipular aliments crus com carn o peix.
  • Renteu bé les fruites, sobretot si es mengen amb pell
  • Poseu les verdures per a amanides en remull en aigua i unes gotes de lleixiu durant cinc minuts; després, renteu-les bé

Conservació dels aliments

Alguns microbis es multipliquen ràpidament si el menjar es deixa a temperatura ambient. albion gold Per sota dels 5 ºC (temperatura dins de la nevera), els microbis no poden multiplicar-se o ho fan molt lentament. albion silver

  • No barregeu els aliments crus amb els aliments cuinats dins del refrigerador. cheap albion gold Els aliments crus poden tenir microbis que contaminin els aliments cuinats o altres aliments que es consumeixin crus i que ja estiguin nets.
  • Utilitzeu estris diferents per manipular aliments crus i cuinats.
  • Conserveu els aliments crus i cuinats en espais i recipients diferents, tapats o protegits per evitar que es contaminin entre ells.
  • Guardeu la carn i el peix fresc a la nevera i procureu que el recipient tingui una reixa al fons, per tal d’evitar que quedi en contacte amb el suc que desprèn.

A l’hora de preparar el menjar

  • No tossiu ni esternudeu davant els aliments, ja que això pot ser causa de contaminacions
  • Una correcta cocció elimina els microbis dels aliments. buy albion gold Coeu els aliments per sobre de 75 ºC, sobretot la carn, el pollastre, els ous i el peix.
  • Prepareu el menjar just abans de consumir-lo i, si heu de trigar, conserveu-lo dins de la nevera.
  • Rescalfeu el menjar a una temperatura prou alta per matar els microbis que s’hagin pogut desenvolupar durant la conservació.
  • Un aliment és prou calent quan s’ha de deixar refredar per poder-lo menjar.
  • Eviteu mantenir els aliments cuinats a temperatura ambient més de dues hores.
  • No mengeu els mol·luscos cuits al vapor; feu-los bullir durant tres minuts
  • Feu servir ous nets i sense cap esquerda quan feu maionesa. buy albion silver Conserveu-la sempre a la nevera.
  • Per fer servir els aliments congelats:
    • Cuineu directament el marisc, les verdures i els plats preparats congelats.
    • Escalfeu al bany maria els productes congelats amb salses o sucs.
    • Eviteu descongelar els aliments a temperatura ambient. Per descongelar a poc a poc la carn i el peix, canvieu-los del congelador al refrigerador un dia abans.
    • Podeu accelerar la descongelació dels aliments que estiguin dins d’envasos hermèticament tancats. N’hi ha prou amb submergir-los dins d’aigua a temperatura ambient sense obrir l’envàs.
    • No torneu a congelar un aliment prèviament descongelat.

1 COMENTARI

  1. Gràcies pels consells de neteja per evitar accidents greus amb els aliments que consumim, molt necessari avui dia amb la quantitat de coses que tenen els aliments

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada