La Marina del Prat Vermell estrena un nou espai esportiu amb una jornada d’activitats comunitàries

Si camineu pels indrets del Prat Vermell, malgrat que el coneixeu, és ben possible que a estones no us situeu, ja que és un barri sencer en obres. No obstant això, s’ha tingut  la previsió de reservar espais per a l’oci, l’esport o per la distracció del veïnat. Així, al carrer Acer 12-14 s’han situat les pistes esportives provisionals que abans eren on ara agafa forma el futur parc verd.

Amb la idea d’aprofitar-les i utilitzar-les més, el dissabte 20 de maig, es va celebrar una jornada amb moltes activitats. Començava cap a les 11 amb la canalla ballant música moderna i ocupant l’espai, i famílies animant la mainada. De seguida, s’hi sumaven les dones, veïnes del barri, de la mà dels dinamitzadors que treballen amb l’Associació de veïns i veïnes d’Eduard Aunós i la Unió d’Entitats.  Rialles enceses i crits com “guapes” arribaven des d’un públic entregat, ja que aquí gairebé tothom es coneix. Entremig hi és la Irene, ha vingut a veure la cosina que avui és al grup que balla. “Teníem ganes de poder gaudir del nostre barri, el canvi era necessari i aportarà moltes millores”, explica.

 

Noies d’un taller impartit per l’Associació de Veïns i Veïnes d’Eduard Aunós ballen a les noves pistes esportives.

Tanmateix, les pistes conviden a jugar futbol sala, bàsquet o voleibol, amb l’impuls de la Taula d’Esport. Tenen previst tornar-hi els tres primers dissabtes de juny: 3, 10 i 17. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament en la seva pàgina web o venir amb l’equip i fer-ho aquell mateix dia.  Andreu Farrera és el president d’aquesta federació esportiva i celebra l’estrena d’aquest nou espai: “perquè millora les oportunitats d’oci, esport i socialització, sobretot pel jovent del barri”. “Havíem reclamat molt l’atenció de l’administració i ha costat, però sembla que ara s’hi han posat de debò i estem molts contentes de totes les iniciatives; ha vingut molta gent”, segueix la Ginesa Pérez, de l’associació veïnal.

En Toni Parra és entre els que s’han animat a participar-hi, té 31 anys i és podòleg: “Som la quarta generació que vivim al barri i veiem que s’estan fent canvis cap a millor, tot el que està projectat té bona pinta, va per llarg, però va molt bé i activitats com les d’avui ajuden perquè la gent col·labora, participa i això ens cohesiona com a veïnat”, assegura. “El repte és donar continuïtat a totes aquestes iniciatives”, afegeix la Toñy Fernández, de la Unió d’Entitats; valorant positivament la labor que s’hi fa.

Mentrestant i en paral·lel, al carrer Acer, tancat per a l’ocasió, hi ha pilotes, maces, cèrcols i accessoris diversos que utilitza altra part de la canalla allà present, atreta per les habilitats dels malabaristes. És el taller de circ de l’Imagina’t que a aquesta hora ha pres tota l’esplanada amb una altra colla. “Mica en mica el barri va guanyant més vida i és important que comencem a unir esforços i treballar plegats”, comenta la Neus Cerdà, directora de la Fundació Mans a les mans, que gestiona el projecte. Tot seguit, també s’hi ha instal·lat el taller de reparació de bicicletes de l‘Henbici, associació preocupada pels drets del medi ambient.

Una veïna de Cases Barates observa la seva neta, que juga a unes activitats dinamitzades per l’Imagina’t.

Simultàniament i complint amb l’objectiu de sumar a tots els agents que actuen a la zona, hi és la Fundació Esclat, organitza esports menys coneguts, però divertidíssims, com el boccia i l’eslàlom. Un escenari el de les pistes que va donar per tot, activitats diverses i pica-pica inclòs, de la botiga agroecològica Keras Buti.

Aquesta jornada comunitària ha estat una de les primeres activitats en què treballen conjuntament un grup d’entitats, serveis i equipaments que actuen al Prat Vermell amb objectius i inquietuds comunes; fer coincidir el nombre més gran de veïns i veïnes, els de tota la vida, però també els que arriben de nou, en espais d’interrelació que enforteixin la identitat del barri i l’arrelament de tothom.

Hàbits saludables o memòria històrica estan entre els altres reptes que s’han marcat per continuar treballant-hi. La feina està liderada pel Programa d’Acompanyament Comunitari del Prat Vermell, que respon a la necessitat de què quan s’aixeca un barri gairebé nou, no només s’ha de pensar en els carrers i els edificis sinó també en les relacions entre les persones i els espais per teixir vincles forts compartint vivències comunes. Més activitats com aquestes és el reclam del veïnat, i en vindran!

Un noi juga a un dels carrers pendents d’urbanitzar al Prat Vermell.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.