L’aposta per l’habitatge accessible

 

 

En un procés de transformació urbana de l’envergadura del que està en curs a La Marina del Prat Vermell (LMPV), el paper de l’habitatge és cabdal tant des del punt de vista de la configuració física de barri com també de les relacions comunitàries que s’hi produiran un cop que les persones s’hi instal·lin. En els propers anys, a LMPV s’hi construiran al voltant de 12.000 habitatges, el  50% dels quals seran de caràcter protegit, una xifra molt més alta que a la resta de la ciutat. Tal i com veureu a les pàgines interiors d’aquest suplement, en el cas de LMPV destaca la diversitat de tipologies d’habitatge protegit, tant d’iniciativa pública (principalment a través de l’Institut Municipal d’Habitatge-IMHAB-), com també privada: promocions de lloguer social i assequible, amb habitatges de caràcter dotacional per a col·lectius específics, en dret de superfície…

Al llarg d’aquest tercer número de l’especial comunicatiu per conèixer el projecte de LMPV, es fa un recorregut pel paper central que tindrà l’habitatge en la configuració del nou barri i es promou un apropament als detalls de la seva construcció, especialment en matèria de sostenibilitat i respecte pel medi ambient. Així, ens trobem amb iniciatives que tenen molt en compte l’impacte mediambiental que representen i que busquen reduir al màxim al llarg del procés constructiu la necessitat de l’energia externa pel dia a dia de l’immoble.

Conscients també de la importància de conèixer i respectar el passat per entendre el present i donar forma al futur, es para atenció en el suplement a les diferents etapes de l’habitatge al llarg de la història de La Marina del Prat Vermell. Del barri de pescadors de Can Tunis a l’habitatge obrer d’Eduard Aunós o la primera promoció d’habitatge cooperatiu al barri, es fa una aproximació a l’evolució dels habitatges durant el segle XX i les primeres dècades del XXI.

Finalment, es pot trobar també un plànol amb la disposició dels habitatges, tant els que estan en construcció com els previstos en els propers anys, així com informació de servei de cara l’obtenció d’un habitatge en règim de protecció.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.