Una any de conversa sobre el Prat Vermell

Les sis entregues de la nostra Conversa sobre el Prat Vermell han estat com aquelles sobretaules que fem ben acompanyats i en les que ens acabem sentim propers a persones que abans no coneixíem; totes de perfils diferents. Hem enraonat sobre temes diversos i que s’hi estan abordant en l’urbà, l’econòmic i el social. Hi ha ganes de participar i tots conferim a la transformació que s’hi fa la categoria de “l’oportunitat” amb la idea d’aprofitar-la perquè ens impulsi a fer un gran pas endavant com a barri.

Aurora López Corduente, Arquitecta responsable de l’Oficina de la Marina.
“Bàsicament, s’està dotant d’urbanitat tot aquest entorn que fins ara estava pensat per a les indústries i els magatzems i no tant pel veïnat”.

Manel Coronado Lozano, Associació de veïns d’Eduard Aunós.  
“L’importat és que la zona s’està adequant, però tenint en compte l’opinió dels que hi vivim. Pot semblar un detall menor i obvi, però no ho és”.

 

Rosa Belda Garcia Bodeguera al Celler La Marina. Viu a Mare de Déu de Port (Can Sabater).
L’avantatge és que tot serà nou, és una sensació bonica i penso que ha d’arribar el moment en què ens moguem més els de la banda de Port cap al Prat Vermell i viceversa. Cal treballar propostes perquè a la gent del barri ens agrada moure’ns.

Laura Garcia Segura  Mestra a l’escola Can Clos. Viu a Micaela Chalmeta (Prat Vermell).
A les persones que hem arribat fa poc a viure-hi ens cal un temps per tenir-hi vivències, conèixer gent, fer pinya i sentir que formem part de la comunitat.

 

Dolors Febles Domènech, Directora de Serveis de Projectes i Obres de l’Institut Municipal d’Urbanisme
“Vetllem perquè totes les noves urbanitzacions siguin verdes, i és tan senzill com perforar amb zones arbrades per deixar passar l’aigua, tornar a la natura el que ella mateixa depura, que és el que estem fent al Prat Vermell”

Núria Buyreu Juan   Directora de l’escola Ramon Casas, de la Marina
“Els infants reclamen espais per trobar-se amb altres nens i nenes, poder fer més vida a l’aire lliure, i una ciutat amb més natura i més verda, confiem que al Prat Vermell es donin aquestes condicions”.

 

César Vivas Vivas Arquitectes
El nou barri aposta clarament per crear una àmplia xarxa d’espais lliures que afavoreixi processos naturals i ecosistemes més equilibrats. En aquest sentit, s’ha de dir que és un barri pensat des de l’exigència que ara tenen les ciutats de ser espais més amables per a les persones.

Pau Vidal  Arquitecte
La barreja de teixits i de condicions econòmiques i socials sempre genera riquesa pel barri i la ciutat. Ara, s’ha de ser conscient que la construcció d’habitatge protegit a Barcelona és prioritària, hem d’aconseguir que el parc sigui major, per servir al màxim de població que el necessita i contribuir a consolidar models no especulatius.

Sander Laudy B01 Arquitectes
L’accessibilitat per a rendes mitjanes i baixes també està bastant assegurat amb aquest 30% d’habitatge protegit al Prat Vermell. Sempre hi ha riscos, però l’Ajuntament té uns mecanismes forts en el planejament i els ha pogut imposar per a garantir-ho.

 

Lourdes Gonzalez Campos  Enginyera de telecomunicacions i directora de l’Institut Mare de Deu la Mercè
Penso que les escoles de primària estan ben dimensionades, són importants perquè les famílies amb canalla jove tinguin un lligam amb el barri, cal potenciar molt més la cultura i ben segur que el fet d’incrementar els instituts de secundària farà que alguns estudiants més triïn el nostre centre.

Mariam de la Poza Abad  Metgessa de família i directora del CAP Dr. Carles Ribas
S’hauria de lluitar per tenir un CUAP, centre d’urgències d’atenció primària. Almenys hauríem de tenir-ne un per a tota la Marina i que estigués equipat amb radiografies i analítiques, són serveis que es necessiten abans de derivar a un tercer nivell hospitalari i potser aquesta és l’oportunitat d’aconseguir-ho.

 

Mei Màrquez  Presidenta de l’Associació de Comerciants de la Marina i vicepresidenta de la fundació Barcelona Comerç
Hi ha molta dinàmica econòmica, però la gent hi ve, treballa i marxa. Hem d’aconseguir que interactuem més el veïnat i tot el sector d’empreses. No podem continuar sense barrejar-nos.

Jordi Balcells  Director d’inversions de Sertram
La zona s’està dotant d’estructures i a poc a poc va agafant forma. Però; tot i això, el repte és tan majúscul que calen moltes més actuacions per respondre al que el barri necessita.

Núria Balcells  Directora comercial i de vendes de Sertram
L’urbanisme avança, però urgeix millorar la connectivitat. Com a barri la part més difícil ja està feta, les empreses i el veïnat ja hi som i l’administració està fent feina, però la necessitem encara més visionària i atrevida en la seva aposta per la Marina.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.