On milita vostè? Al barri, i ens va la marxa!

Aquests dies ha fet fortuna una entrevista a l’investigador Nicklas Brendborg, biòleg molecular danès, que investiga l’envelliment: “es tracta de morir jove com més tard millor” diu i ret comptes dels indicis que apunten les seves investigacions per aconseguir-ho: l’exercici, la bona alimentació, l’optimisme, prendre cafè, molt cafè, xerrar cara a cara, fer donacions de sang, fer servir seda dental… i acaba “pel que sembla, el secret per a una vida llarga no rau a viure sense dificultats, sinó a superar-les sense estressar-se i continuar endavant”.

I amb aquesta idea d’envellir d’enveja, compartint alegries i també algunes tristeses, ens hem trobat més d’un centenar de persones que vivim, treballem i ens estimem el barri. Ha estat al tradicional Sopar de Nadal que organitza l’Associació de Mitjans de Comunicació Local, que edita La Marina i gestiona l’emissora local La Marina FM 102.5.

Conscients d’un context advers com el que estem vivint i de les dificultats que haurem d’afrontar, enguany l’objectiu ha estat reforçar-nos des de la base. Per això hem reconegut trajectòries del barri com: l’artista Benito Maín Cabanillas; el rector Josep Hortet Gausachs; Teresa Esteve, tècnica de barri ara jubilada; Ramon Carné i Núria Bori, propietaris d’una joieria i rellotgeria de referència al barri, la Ramon Carné i, finalment, en Vicente Masip, veí d’Eduard Aunós i tresorer de l’AMCL.

A més, hem reconegut els professionals sanitaris, els de la seguretat ciutadana i els mestres que s’hi esforcen per incidir des dels seus camps a la Marina; persones treballadores dels serveis essencials que realitzen una tasca extraordinària i cabdal i sense la qual perdríem el que ens queda de benestar.

I la nit es va fer curta. A l’hora dels parlament l’Abdó Florencio, Esther Pardo i Juan Antonio Reyes, de la directiva de l’Associació de Mitjans Locals donaven la benvinguda posant en valor uns mitjans que porten com a bandera la informació entesa com a eina democràtica i pedagògica per crear i millorar la vida en comunitat i reforçar el sentiment de pertinença. “A La Marina som la canya”, venien a dir reclamant suport per a mantenir-los. I arribava el sopar! Tot molt bo!

Després, i mentre servien les postres, s’iniciava una actuació que va resultar de cinema: al ritme del so produït pel violí del músic Pau Hormias feia sonar puntes i talons de les sabates el ballarí David Albiol. Acompanyats a la guitarra per l’Emilio Hormias, tots tres van enlluernar els assistents.

Més endavant, era l’hora “d’un moment bonic perquè destaquem gent guapa, pencaire, entusiasta i en definitiva compromesa amb la vida en comunitat al nostre barri”, ressenyaven els presentadors de la gala, els periodistes d’aquesta casa, l’Alejandro Flores i la Yaiza Sánchez.

En aquest moment el regidor del Districte, Marc Serra, agafava la paraula: “L’Associació i el barri sencer funcionen d’una manera molt familiar i cal posar-ho en valor, més ara que necessitem d’aquesta xarxa per tirar endavant…” Li seguia la Yohany L. Ayala, presidenta de l’AMCL. Feia “una declaració d’amor” a tots els que rebien el reconeixement, llegint el poeta Luis Cernuda i el seu Contigo.

I arribava els torns dels protagonistes. “Sentim entusiasme i estem treballant perquè els carrers i el mateix barri són la millor aula d’aprenentatge”, resumien en una emotiva intervenció Jesús Valls i Domingo Espot, directors de l’institut Domènech i Montaner i el Montjuïc, respectivament. Irene Villanueva, docent, els feia costat.

“La salut no és només als CAPs, sinó també a la quotidianitat de la vida, és estar aquí i compartir amb vosaltres”, dèiem, ben espontànies, les metgesses Maite Barreto i Paula Fernández, en representació dels sanitaris. Francisco Díaz, director del CAP la Bordeta-Magòria també s’hi sumava als agraïments amb un vídeo gravat.

“Quan vaig arribar a Sants-Montjuïc vaig veure que al taulell hi eren un diaris… iniciava la seva intervenció la inspectora del Cos de Mossos d’Esquadra de la comissaria Sants-Montjuïc, l’Àngels Creus, posant èmfasi en la importància de cuidar la convivència entre tots. 

Intervencions totes en la línia de (re) conèixer- nos i crear aliances des dels que treballem al carrer, per superar la situació actual. I entre aquestes necessàries aliances els que entregaven els reconeixements: Juan Antonio Reyes (AMCL) i Marc Serra (Regidor Districte BEC); Montserrat Ballarín (Regidora PSC) i Mei Márquez, (l’Associació de Comerciants); Júlia Barea (Regidora Ciutadans) i l’Abdó Florencio (AMCL); Sara Serradell (AMCL) i David Bondia (Síndic de Gregues BCN); Judit Raso (Comunitat Guineo-Catalana); Sandra Bestraten (Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Barcelona) i Rosalia Fernández (Unió d’Entitats); Manel Coronado (AAVV Eduard Aunós) i Encarni Aranda (AMCL).

A més de les conselleres i consellers de tots els colors polítics i d’una trentena d’entitats, i molts veïns, veïnes, amics i amigues que hi eren, ja que al Sopar estava convidada tota la gent guapa de la Marina. I que se mueran los feos, cantaven els Sirex.

Al nostre Facebook podeu veure totes les fotos del sopar.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.