Rafael Sotillo va preparar el pessebre de Nadal de Can Clos amb els nois i noies del barri

Rafel Sotillo té un fill i tres filles. Conversar con ell és fer un repàs a una generació als que l’oportunitat d’aprendre un ofici els va permetre obrir-se camí i aconseguir estabilitat laboral i familiar.

La seva generació va ser la d’homes i dones que moguts per la necessitat es reinventaren, generaren escoles d’oficis i crearen consciència social. Actualment recolza l’Associació de veïns de Can Clos ensenyant als nens. Molts venen des d’altres barris per aprendre amb ell a treballar la fusta. Van preparar el pessebre de Nadal de Can Clos.

Visitem el seu taller, ubicat a l’interior de l’Associació de veïns i veïnes de Can Clos. albion gold La varietat i diversitat d’objectes i formes, tots de fusta, em recorda la pel·lícula “Una nit al museu”. Rafel respon: No me n’ha ensenyat ningú. Ho vaig aprendre amb un amic que era igual d’experimentador que jo, com es feia abans”

DSC_0032Parlem amb ell una estona…

Hi ha moltíssima varietat en el seu taller…

Les idees vénen del meu cap i unes altres del que veig. buy albion silver Vaig arreplegant coses: trossos de ferro, de fusta o un filferro. buy albion gold Tot el que utilitzem és reciclat. Solament compro la cola, el vernís i quatre claus. cheap albion gold La fusta és el més bonic que hi ha en el món.

Els nois estan entusiasmats… Ells vindrien cada dia. buy albion gold Actualment estem els dijous de 5 a 7. albion silver Primer fan el reforç escolar i després pugen al taller. Jo els tallo les coses, no els deixo les màquines ni les fulles. cheap albion silver Ells escaten, envernissen, encolen i construeixen. És un aprenentatge molt bonic i que els serveix, en lloc d’estar trencant coses.

Quants nens vénen al taller? Uns 20, agafem a uns 5 nois cada mitja hora depenent del que facin, perquè no hi ha lloc per a tots. Van fer el pessebre i la decoració del camió de la cavalcada dels reis mags. (L’associació de Can Clos va portar el camió de Baltasar). Ells trien el que volen fer, comencen per alguna cosa petita i van aprenent.

Per a acabar, quina opinió té del barri? Ha canviat tot. cheap albion gold Abans hi havia unió. El frec fa l’afecte.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.