Què li demanem al nou govern?

Dolores Litrán, professional de la neteja

“Les que netegen”

Mireu, de nosaltres sempre és parla com ‘les que netegen’, a tothom li costa posar-nos un nom. Doncs no som ni més ni menys que qualsevol altre professional. La nostra missió és allò tan bàsic com cuidar dels espais on la resta fareu la vostra feina, desencasareu o fareu qualsevol altra activitat. Ens agrada esforçar-nos perquè els trobeu en condicions higièniques, saludables i agradables dia a dia.

Ara bé, a ningú li és difícil d’entendre la precarietat en la qual prestem el nostre servei, i tant és si treballem pel sector públic o el privat. Allà on hi ha un professional de la neteja figura a la cua dels pitjor remunerats.

Total, que jo vinc aquí per denunciar que nosaltres hauríem de cobrar salaris més justos, i molt bé l’ajust que s’ha fet des del Govern amb el salari mínim, però només és l’inici. S’ha de començar a posar en valor les professions dedicades a les cures, la neteja entre elles, però amb accions concretes. Reviseu el que ens pagueu a casa, a la comunitat, a l’empresa i a les institucions, això ja seria molt!

També, feu-me un favor, penseu en nosaltres en situacions com per exemple, quan hi ha companyes que acaben d’escombrar un carrer i només en minuts tornar a ser-hi la brutícia. Res de la brometa de “ho faig perquè hi hagi un treballador més”… no va així la cosa. Tampoc no crideu “la llibertat” en nom del vostre malendreç. Au, vinga, madureu!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.