Els Jardins de la Mediterrània reobren als veïns i veïnes de La Marina

Alejandro Flores

Els Jardins de la Mediterrània han estat en obres durant gairebé un any i mig. Ara tenen un aspecte renovat, amb un nou passadís per als vianants, un parc infantil readaptat i més verd

“Es tracta de dignificar els jardins per millorar-ne la dotació d’activitats, posar-hi verd i generar confiança i seguretat a l’usuari”, explica en Jordi Martí, regidor de Presidència, Economia i Pressupostos.

La remodelació consta de dues parts. El nivell superior on se situen les terrasses dels bars i restaurants dels jardins i també els comerços, amb una superfície enjardinada de 950m2  que connecta amb el Passatge de Mare de Déu de Port a través de la Plaça de La Marina i el Passeig de la Zona Franca i el Carrer d’Alts Forns.

Al nivell inferior es troba el parc infantil, al qual s’hi accedeix mitjançant escales i una rampa que passa per sota de la passarel·la metàl·lica, l’element de més impacte visual del parc i que serveix de connector entre ambdós nivells.

 “El confinament durant tant de temps ens ha fet pensar en la importància que té l’espai públic. La plaça del costat de casa nostra ha esdevingut un element vital”, comenta el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, en Marc Serra. El regidor, en l’acte inaugural dels jardins, ha destacat la importància de crear un espai familiar i segur per als veïns i veïnes que envolten La Mediterrània, per gaudir de l’espai públic en una situació com l’actual.

Acabada la reforma, l’actitud més estesa entre el veïnat és de sorpresa i satisfacció per haver recuperat un espai que ha romàs deteriorat molt de temps. Tot i així, tampoc no han faltat crítiques. Al parer d’alguns veïns i comerciants, hi troben defectes que no justifiquen l’alt pressupost de la remodelació de l’espai.

“He viscut les obres, estic veient cada dia mancances i el parc no està dissenyat pel tipus de vianants que tenim aquí”, explica l’Àngels Martínez, propietària del taller de costures que rep el seu nom. Per a ella el problema és l’espai que hi ha per a les terrasses, que ha quedat reduït per la construcció del jardí, i que ha obligat als propietaris dels bars i restaurants a reduir la quantitat de taules i cadires de l’exterior i, en conseqüència, a ocupar més espai de llargada, ‘envaint’ part de les entrades d’altres locals.

Un altra observació veïnal és el material amb el qual està fet el terra. Malgrat que el parc infantil està recobert de goma, les immediacions estan fetes amb un material massa porós per a la seguretat dels més petits, tal com indicava en Ventura Rodríguez, veí dels jardins. Uns altres veïns veuen amb suspicàcia la ‘punta’ que sobresurt als jardins, i que forma part d’una guarderia. “És un lloc que crea un amagatall on els joves creen xivarri a la nit”.

La remodelació ha suposat un cost 2,09 milions d’euros per adaptar els usos dels jardins a les noves dinàmiques i necessitats del barri, recollides a través d’un pla participatiu amb els veïns i entitats. La inversió entrava dins el Pla de Barris de La Marina, amb l’objectiu de connectar els espais verds amb l’entorn urbà del barri.

This slideshow requires JavaScript.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.