El barri de La Marina es prepara per la seva Festa Major

Les orquestres, el correfoc i els concursos són les principals activitats que presenta el programa

Redacció: Vanesa Alemán

Un any més, el barri de La Marina es prepara per fer gaudir a tots els seus veïns i veïnes amb la Festa Major. Des del pròxim divendres, 21 juny i fins al dilluns, 24 de juny, els carrers del barri estaran plens d’activitats per a totes les edats. Tal com indica el programa de festes, les orquestres, el correfoc i els nombrosos concursos seran els principals protagonistes en aquesta edició. A més a més, per tal d’aconseguir unes festes on tothom gaudeixi sense sexisme ni masclisme, hi haurà al carrer del Foc un Espai Lila habilitat. Es demana que tothom col·labori per aconseguir pal·liar les agressions per motiu de gènere, identitat o orientació sexual.

A la tarda del divendres 21 de juny, a la plaça de la Marina, les campiones de la Divisió d’Honor Catalana de Rugby del Buc seran les encarregades de donar el pregó que marca el començament de la Festa Major. Just abans del pregó, se celebrarà “La Sindriada” a carrer de La Marina Viva. Durant la resta de la tarda, hi haurà diverses exhibicions de ball a càrrec de Lola fit&dance i Laia Dance Group. A la nit, serà el torn dels concerts. Des de les 21h, els veïns i veïnes podran gaudir de la música al carrer del Foc. El dissabte, 22 de juny els protagonistes seran els diables de La Marina. A les 11h, a la plaça de La Marina, els Diables faran una gran tabalada i a les 22h  tindrà lloc el correfoc. Per aquells que vulguin assistir al correfoc, es recomana que portin roba de cotó, barret i calçat adequat. Com més tapat es vagi, menys es patirà amb les espurnes. A la resta del dia, hi haurà activitats per a totes les edats. A les 12h, els més petits del barri podran gaudir d’un espectacle d’animació infantil i també, d’una festa de l’escuma a la plaça de La Marina. Per finalitzar la jornada, a les 23h hi haurà un concert a càrrec de l’orquestra La Tropical al carrer del Foc.

El diumenge, 23 de juny estarà plenament dedicat a la tradició de la revetlla de Sant Joan. A la cruïlla dels carrers Foc i Mare de Déu de Port, a les 21h, es produirà l’arribada de la Flama del Canigó a càrrec dels Diables de La Marina i a les 21:30h s’iniciarà la “Carretillada”. A la mateixa hora, però, al carrer del Foc, començarà el sopar popular que donarà pas a les 23h al ball de la Revetlla de Sant Joan amb l’Orquestra Parfills. Finalment, l’últim dia, el 24 de juny, es realitzarà un concurs de paelles a les 10:30h als Jardins de Can Sèbio i carrer del Foc. No obstant això, els guanyadors no es coneixeran fins a les 16h. A més a més, també es podrà gaudir del ball dels gegants a partir de les 13h.

Durant tots aquests dies, totes les persones que ho desitgin podran participar en l’anomenada “Fotobacanal”. Aquest fet consisteix en què tothom faci fotos amb la seva càmera de la Festa Major i les comparteixi al mur de Facebook de La Marina Viva amb el hashtag #fotobacanal19. La persona guanyadora rebrà un val de 25€ per gastar a la tenda Fnac. Per a més informació dels actes de la Festa Major, podeu consultar el programa:

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.