Un pla de mobilitat per protegir Montjuïc i ordenar l’arribada dels aficionats del Barça

Joan Laporta i Jaume Collboni davant de l'Estadi Olímpic. (Ajuntament de Barcelona).

Pau Llopis

Com ja sabem, el Futbol Club Barcelona jugarà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, ubicat a la muntanya de Montjuïc, a partir de la temporada 2023/2024 a causa de les obres per a la remodelació d’un Camp Nou que demanava a crits una rentada de cara (o de cos sencer).

A priori, l’arribada del Barça a aquesta zona hauria de ser una notícia positiva pel districte i els seus barris, ja que la visita, pràcticament setmanal, de desenes de milers de persones podria servir per augmentar l’activitat econòmica dels negocis locals. Ara bé, segons declaracions dels responsables d’ordenar el trànsit, els aparcaments de cotxe i moto “no estaran a prop de l’estadi” els dies que el Barça jugui de local i, per tant, aquells que assisteixin als partits amb transport privat, hauran de fer l’últim tram a peu o amb transport públic. L’objectiu és promoure l’ús d’aquest tipus transport, en consonància amb moltes altres mesures per reduir la contaminació que està impulsant l’ajuntament de la ciutat. De fet, el director de Serveis de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Adrià Gomila, va declarar a Betevé que la intenció és que dels 55.000 espectadors que pot acollir l’estadi, almenys 23.000 hi arribin en transport públic.

En concret, es pretén reforçar el servei perquè 9.000 persones puguin arribar en funicular i 11.000 persones ho facin amb l’autobús llançadora, a més de condicionar un espai, el pàrquing Sot del Migdia, perquè puguin estacionar fins a 70 autocars. 

Tenint en compte que els aparcaments no es trobaran als voltants de l’estadi, els principals afectats seran els barris adjacents, tal com va afirmar el regidor Marc Serra durant el darrer plenari del districte de Sants-Montjuïc: “l’objectiu és blindar els aparcaments dels barris adjacents i evitar d’aquesta manera que es produeixi una saturació de les vies públiques”. El regidor va esmentar l’esforç “per part dels tècnics del districte i els de les àrees de Mobilitat i Ecologia Urbana, per protegir l’accés i els aparcaments dels barris de la zona de les afectacions que puguin derivar del Pla de Mobilitat del F.C Barcelona i de l’arribada de més de 55.000 persones els dies que jugui el Barça”.

Tot i que encara no es coneix el calendari oficial de la lliga per a la temporada 2023/2024, sí que se sap que el Barça començarà a jugar en aquest estadi a partir de l’agost d’aquest mateix any, és a dir, les obres per condicionar i millorar la infraestructura de la zona de cara a acollir al Barça i els seus aficionats els dies de partit, es faran a contrarellotge.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.