Que visca el Carnaval!

Alejandro Flores

Després de la moguda carnavalera del divendres als centres educatius, quan per segon any consecutiu l’Institut Domènech i Montaner recorria el barri amb les disfresses més extravagants, és el torn de la rua general.

És dissabte 18 de febrer, comença a fer calor que fa olor de primavera i queden poques hores perquè comenci la rua de Carnaval de la Marina. Les comparses, més d’una desena, s’agrupen gairebé al final del passeig de la Zona Franca ultimant els detalls de les carrosses i les disfresses, ben guarnides amb cartó, purpurina, goma eva i altres materials que donen vida a un recorregut molt concorregut pels veïns i veïnes de la Marina.

“Portem des de la tornada de vacances de Nadal construint tot això, cada divendres quedàvem dues o tres hores a muntar la carrossa i ahir vam fer un intensiu”, comenta l’Emma Sanlorenzo, de l’Associació Guinomai Ensems. Amb la temàtica de la sèrie Els Picapedra, desfilaven davant l’atenta mirada de la Marina. “És un moment de treballar en família, una excusa per retrobar-nos i passar-ho bé”, afegeix.

I no és per menys. Milers i milers de persones es llançaven als carrers de la Marina amb ganes de festa i de passar-ho bé. La rua va recórrer des de davant dels blocs d’Illa Metalco fins a carrer Mineria, passant per la plaça de les Matemàtiques, baixant per Mare de Déu de Port i acabant a una plaça de la Marina en què els esperava el famós ball de Carnaval, que va acabar a la mitjanit després de moltes hores de gresca.

“Soc una senyora normal i corrent, però avui ens disfressem de vaca perquè venim a celebrar-ho tot”, explica l’Alicia acompanyada de les seves amigues. Com a membre de la nova junta de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Cristòfol, ja està preparada per a repetir l’any vinent i invita a tothom que “se sumi a la nostra entitat, perquè farem moltes coses i venim amb ganes de participar i fer participar al veïnat”.

La participació uneix tot un barri. “Som molt més que una escola de futbol. El nostre dia a dia no és només ensenyar a jugar, sinó que participem en tot el que fa el barri i el fomentem, a més que impulsem el treball en equip i el companyonia, som una gran família”, anima l’Eric Galán, director de l’Escola de Futbol Angel Pedraza, que aquest any agrupa a gairebé un centenar d’alumnes i familiars disfressats de capitans Amèrica.

Fins i tot veiem cares conegudes com la Lourdes Vidrier, consellera d’Esquerra Republicana al Districte de Sants-Montjuïc, que junt amb l’Associació APALIM feien una caricatura de la noblesa de l’Edat Mitjana. “Davant de tot soc veïna de la Marina i no vull deixar de fer el que m’agrada i compartir amb els amics i veïnes”.

“Feia molta estona que teníem ganes de d’aplegar-nos i divertir-nos”, “El carnestoltes potser és l’únic rei al que hauríem de fer cas, que visca la festa” dèien Rosalia Fernandez i Marc Serra, presidenta de la Unió d’Entitats i regidor del Districte, respectivament, la nit abans, al ranxo organitzat per la Unió d’Entitats. Allà també van ser-hi les regidores Montserrat Ballarín i Neus Munté, a més dels consellers de tots els partits polítics.

La Raquel Domínguez, d’Amics de la Marina, i la Toñi Fernández, del Centre Cultural Estrelles Altes, agraïen el treball fet i reflectien l’alegria i la passió desinteressada pel barri que convidaven a participar, l’any vinent, d’una altra rua de Carnaval!

.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.