Del gris als colors vius. La Marina, una mica més acolorida

Text i fotos: Alejandro Flores

L’any 2020, malgrat haver estat un dels pitjors que recordarem, ha estat carregat d’art al barri de La Marina. En són exemple les diferents exposicions que es van fer als centres cívics del barri, que malgrat haver estat organitzades amb mesures de seguretat per evitar contagis, la majoria es va poder mostrar al públic. I com no, els murals que s’han estrenat al llarg de l’any a diversos punts de La Marina, tots amb una història al darrere.

Ens costarà recordar els murs grisos que abans envoltaven l’Espai Jove de La Bàscula. Des de l’octubre de l’any passat, l’edifici llueix un nou mural ideat per l’artista El Rughi, amb la seva obra anomenada Jovedelik, i que ha comptat amb la participació de joves de La Marina en l’anomenat projecte Murbas. O els murals de l’skatepark de La Marina, dissenyats per l’Andrea Michaelsson (més coneguda com Andrea BToy) un projecte impulsat pel centre d’art urbà B-Murals.

Les pintades del Parc Esportiu Urbà de La Marina imiten temàtiques socials, com lluites veïnals del barri i representacions gràfiques que recorden el passat industrial impulsat per la SEAT a la Zona Franca, a més de motius relacionats amb l’esport. O el nou mural dels Jardins de la Mediterrània, dissenyat per l’Estudi Monkey Fingers de la Tona L’H, inspirat en motius com el mar i la natura. En aquest mural, emplaçat al popular cuerno o banya dels jardins, els veïns també han aportat afegint grafismes relacionats amb La Marina. Un altre mural, en aquest cas de reclam feminista és el del Carrer Energia 31, que porta la firma de Montserrat Anguiano.  S’hi representa el feminisme i l’antiracisme. Finalment, el CAP La Marina també en té un de propi, que mostra la interculturalitat pròpia del nostre barri.

Amb tot, La Marina llueix més acolorida que fa uns mesos, i als veïns i veïnes ens fa descobrir nous racons cada cop que passegem pels carrers. “No sabia que hi hagués un mural aquí. És bonic ”, comentava una veïna a la seva mare mentre passejaven pels Jardins de la Mediterrània.

1 COMENTARI

  1. Molt bona iniciativa!!! En un barri tan carent d’espais de valor estètic, aquests murals representen molt més que notes de color.
    Proposo que es continuï amb aquesta política, amb la més enorme de les parets grises que hi ha al barri: la del edifici del Carrer del Bronze, al costat del també gris pavelló poliesportiu.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.