L’Associació de Mitjans de Comunicació Local estrena nous locals a l’espai veïnal Química

Yohany Limpias/Alejandra Sánchez 

Era l’any 1988 i al barri es respirava un ambient de necessitat d’espais culturals. El gran problema dels joves de llavors, més que l’atur, eren les drogues. Enmig d’aquest panorama, una associació de veïns que intentava reconduir la situació del seu petit però potent barri, El Polvorí, va tenir la idea d’impulsar un taller de ràdio per atreure els joves. Un taller que va ser tot un èxit i que es va convertir en l’espurna que va posar en marxa La Marina FM (originalment, Ràdio Zona Franca), a l’edifici de cos de guàrdia del Polvorí. Aquesta iniciativa, que ara compleix 32 anys, va esdevenir una de les primeres ràdios associatives de la ciutat, en un moment en què de ràdios, fins i tot de comercials, n’hi havia poques.

Anys després, el 1996, el Centre Cívic La Bàscula, casa de moltes iniciatives juvenils, acolliria el projecte, que no parava de créixer i donar fruits. Des d’aleshores el diari i la ràdio de La Marina han funcionat com un planter per descobrir vocacions en la professió, que barreja i transporta veus, so i paraules a les llars on arriben les nostres ones, en una època on la ràdio feia les vegades de Whattsapp i playlist musicals. I allà vam romandre-hi fins aquest mes de febrer.

Més recentment, naixeria la proposta de traslladar-se al nou Espai Veïnal del Carrer Química. “Si hi guanyem, som-hi!”, va resoldre la Junta que llavors presidia l’Associació de Mitjans de Comunicació Local (AMCL), bo i posposant l’objectiu d’un espai més ampli on programar altres tipus d’activitats. L’Associació va valorar molt el fet de coincidir-hi amb moltes altres entitats, una font d’oportunitats i de sinèrgies. I amb aquest esperit i després d’un procés participatiu, que a vegades ens va fer desesperar, finalment els mitjans de comunicació de La Marina ja tenen el seu espai.

Ara som aquí, a l’espai Veïnal Química, carrer química, sense número. I el passat 12 de febrer vam fer la inauguració oficial. Un acte que per nosaltres és sinònim de celebració, i com ens agrada celebrar! Hi ens vam trobar molt ben acompanyades per tants amics i amigues que sabeu de la importància i l’esperit d’un projecte associatiu que pretén enlairar-se construint afinitats i compartint l’objectiu de promoure veus locals i els interessos de barri.

És per això, que agraïm la nodrida representació institucional, veïnal i associativa del barri i el Districte:

Marc Serra, Neus Munté, Jordi Martí, i Marilén Barceló. Al conjunt de Consellers del barri. La representació del Port i el Consorci de la Zona Franca. També agraïm a la representació més formal del món associatiu del barri: L’Associació de Comerciants, la Coordinadora de Veïns i Comerciants, la Unió d’Entitats, la Federació Taula d’Esport La Marina. I la resta d’entitats culturals i veïnals que ens vau acompanyar…. associacions de veïns, Guineo-Catalanes, Centre Culturals estrelles Altes, Engranatge, Memorial democràtic… També volem fer explícit el nostre agraïment a les entitats educatives, com ara algunes AMPAS i directors i mestres de les escoles de primària i secundària.  No ens podríem oblidar tampoc dels grups musicals que van actuar a l’acte inaugural: el grup d’havaneres Marina Musical, la coral Folk Montjuïc i l’escola de música Associació Umbel·la.

I per acabar, també agrair a tots els equips que han liderat l’Associació durant anys difícils, a l’actual Directiva de l’Associació de Mitjans de Comunicació Local i als membres del Consell Assessor, que hem constituït fa poc. I al formidable equip tant de la ràdio com del diari que fa possible una entitat amb tots aquest anys de vida. I que duri!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.