La trobada dels amics d'Eduard Aunós fa 15 anys

La festa, que es va iniciar amb quatre amics, reuneix ara més de 150 persones

SARA TORREMOCHA |

El present i el passat se’ns presenten sovint com contraris, com si l’elecció d’un sigui renunciar a l’altre. A vegades, però, pots tenir ambdós. El grup d’amics d’Eduard Aunós porten 15 anys trencant la dinàmica del present amb les seves trobades anuals, que reuneixen els amics de la infantesa i rememoren el seu passat al barri.

La iniciativa va néixer de forma casual, a partir d’una trobada de tres o quatre amics i des d’aleshores cada any s’hi han apuntat més i més companys, fins el punt de superar els 150 assistents. “Som un grup bastant multitudinari”, afirma orgullós en Toni Roich, un dels organitzadors de l’esdeveniment, juntament amb Jaume Planas, entre altres. Aquest últim ens explica que les dimensions in crescendo del grup els va forçar a cercar espais més grans. “Afortunadament d’un any per l’altre els punts de trobada es quedaven petits”, ens explica el veí d’Eduard Aunós.

A més d’ampliar l’espai, van haver d’allargar la trobada. “En primer moment, la festa era un sopar, però sempre se’ns quedava curt, necessitàvem molt més temps per recordar i posar-nos al dia”, comenta en Jaume. Per això, la trobada ara consisteix en una estança d’hotel durant un cap de setmana i es realitza a finals de maig, coincidint amb l’inici del bon temps. La informació de la festa es divulga amb dos mesos d’antel·lació mitjançant recordatoris. Així, els veïns que es vulguin apuntar compten amb temps per pensar-ho i realitzar el pagament de l’activitat.

I si els hi preguntem què fan a la festa, la resposta és clara: sobretot ballar. “Nosaltres vam tenir la sort de viure el boom de la música dels seixanta i parlar de les cançons d’aleshores i moure l’esquelet al seu to es tornar a aquella època”, ens explica en Toni, sense poder amagar el goig. A més de ballar, el grup dels amics d’Eduard Aunós aprofiten aquestes trobades per parlar de la seva infantesa, ja que eren companys de l’escola San Raimundo de Peñafort. “Sorpèn però ompla d’alegria tornar a veure amb aquells amb qui vas compartir tants moments quan eres nen, és meravellós recuperar els vells amics”, ens comenta en Jaume.

En aquest flashback també han recuperat documents històrics importants com un DVD amb imatges dels anys 50, un CD amb la fantàstica música de la seva època i una bonica auca amb la història de les estimades “Casas Baratas”, ja desaparegudes. I es que, a vegades, va bé parar la rutina i mirar el passat, perquè el que som està allà.