Barcelona planteja restriccions mediambientals al port i l’aeroport

Text: Alejandro Flores

Després de la posada en vigor de la Zona de Baixes Emissions a la Ciutat Comtal, el Govern municipal –en el marc de la declaració de l’emergència climàtica- ha presentat una sèrie de propostes per reduir l’impacte mediambiental que generen aquestes dues infraestructures. La setmana passada, el grup municipal d’Esquerra Republicana va demanar el govern espanyol prendre mesures per combatre la contaminació que generen els creuers a Barcelona.

L’Ajuntament de Barcelona ja ha posat en marxa la Zona de Baixes Emissions a la ciutat, però considera que tant el port com l’aeroport haurien de crear un pla d’acció amb alternatives a, per exemple, els vols de curt trajecte –menys de 1000km- i la penalització fiscal a aquells creuers més contaminants. A més, el consistori aposta per la transformació dels combustibles fòssils a un model que utilitzi energies de caire més renovables.

La número 2 d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, denunciava el passat dia 9 la inacció  del govern central amb una infraestructura estatal com és el port, i la manca d’iniciatives que ajudin a reduir les emissions de CO2 a la ciutat europea més afectada per la contaminació dels creuers. 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.