Balanç de la situació actual de les pensions de la mà de la Marea Pensionista

El torn de paraula ha endegat un debat en relació amb la necessitat de mobilitzar-se amb aquest nou govern

Juan Montero i Paco Gómez de la Calle

Text i fotografia: Albert Aguilar

Els membres del col·lectiu de la Marea Pensionista de Catalunya Juan Montero i Paco Gómez de la Calle han estat els ponents de l’assemblea local  que ha tingut lloc divendres 17 de gener a la sala polivalent de la Biblioteca Francesc Candel. Els eixos principals de l’acte han estat la situació actual de les pensions i l’eixamplament de la mobilització ciutadana, amb la mira posada en la vaga general convocada pel 30 de gener al País Basc i Navarra.

El primer a parlar ha estat Juan Montero membre de la Marea Pensionista de Catalunya i de la Zona Franca, bo i exposant la magnitud de la vaga i la importància d’acompanyar-la amb mobilitzacions ciutadanes. També ha destacat la rellevància que va tenir la creació de la Marea després de la reforma de pensions de 2013 i les posteriors modificacions que hi va fer el Partit Popular.  Montero va tancar  la seva intervenció recordant alguns dels objectius de l’associació com ara recuperar el poder adquisitiu de les pensions mitjançant la seva revaloració automàtica d’acord amb el IPC, garantir el dret a subministraments bàsics o avançar cap a un model de pensions i salaris mínims al voltant dels 1080 €.

La segona part de la ponència va anar  a càrrec del també membre de la Marea Pensionista de Catalunya, Paco Gómez de la Calle, qui ha assenyalat la baixada de pressupostos en sanitat i educació com a detonadors de la vaga de finals de mes, bo i aportant un seguit de dades per conscienciar a la gent, com que el 42% de les pensions es troben per sota dels 630 € i que aquest percentatge suposa un total de més de 4 milions de persones. Per acabar, ha cridat a la mobilització tot dient “ja és hora que els treballadors s’uneixin a nosaltres”.

Després de les intervencions dels ponents s’ha obert el torn de paraula i endegat un debat sobre la situació política actual. Fa poques setmanes que es va constituir  el govern de l’Estat espanyol amb Pedro Sánchez com a president de l’executiu. A diferència d’altres legislatures, es diu que aquesta pot ser una de les més progressistes de la història recent amb una clara majoria de partits d’esquerres que a priori tenen bases treballadores. Aquest suposat progressisme ha fet pensar si cal o no de mobilitzar-se el 30 de gener. Una de les opinions més aclamades pel públic ha estat la del veí  Juan Miguel González, per qui la solució no és recolzar líders que es queden els nostres diners. I en acabar el seu breu discurs,  ha mostrat el llibre Democràcia Borbònica, d’Alberto Lardiés, que explica com les elits es reparteixen els diners i el poder.

L’Assemblea ha finalitzat en convocar Paco Gómez a tots els presents a assistir a l’acte obert als Jardins de l’estació de Magòria el dia 29 de gener a les 11:30 per donar suport a la vaga del País Basc i Navarra. I el dia 30, a Barcelona també estan convocades mobilitzacions a Gràcia i davant la Delegació de Govern.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.