Gabriel Rufián passeja pel barri de La Marina a quatre dies de les eleccions municipals

Texte: Ricard Peña i Yohany Limpias

A quatre dies de les eleccions municipals, ahir dijous, el portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha visitat La Marina de la mà de militants del seu partit i veïns i veïnes. Han fet un vermut i una passejada per diversos indrets, com el mercat, establiments i carrers de la zona mentre parlava amb tothom que se li acostava. “Visitar barris forma part del nostre ADN. Jo no recordo en els últims anys de no anar a un” ha declarat, a temps d’esmentar el lema de campanya de la formació, “hem de reimpulsar Barcelona”.

El diputat republicà ha estat molt ben acollit, ha generat enrenou i ha aixecat curiositat i expectativa allà per on passejava, gairebé com a una estrella de rock… molta gent li demanava una fotografia “A les meves amigues els dic que ets el meu nuvi”, li va dir una veïna”

Ja en una breu entrevista concedida a La Marina, Rufián ha evitat comentar les enquestes però, ha afirmat tenir “unes expectatives molt positives” de cara al pròxim diumenge. El diputat republicà creu que és possible arrebatar-li el primer lloc al PSC i que deixi de ser el partit més votat a la Marina, ja que “moltes persones han canviat el seu parer a favor del republicanisme i de la república catalana”.

Respecte a la protesta existent al barri de La Marina amb el nou centre per a menes i la sensació dels veïns i veïnes que “La Marina és el cul de Barcelona”, Gabriel Rufián ha afirmat que, “malauradament és cert que hi ha barris que reben el que la resta de Barcelona no vol”. i ha tirat d’argument de campanya, per assegurar que “la responsabilitat és de la Sra. Colau, per no complir les promeses que havia fet als barris”

El diputat ha insistit en què “el bloc del 155 té ganes d’aplicar aquest article de la Constitució i, tot i que molts militants del PSC no volen, veig real el fet que Pedro Sánchez l’acabi aplicant”.

Potser la Marina encara no vota majoritàriament republicà, però ahir l’acollida que se li va donar al Diputat Gabriel Rufián és una mostra que les lleialtats polítiques són cosa d’altre temps i que n’hi ha un bon grapat de veïns i veïnes que està disposat a buscar alternatives que abans no miraven. Però això, encara està per veure’s el diumenge.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.