Infants del barri posen color a La Sala de pediatria del Cap La Marina

Texte: Ricard Peña

El passat dissabte 18 de maig, la sala d’espera de pediatria del Centre d’Atenció Primària (CAP) de La Marina va viure un canvi artístic. L’associació ARTISTLOVE, entitat que busca la transformació social a través de les accions artístiques i el desenvolupament comunitari, s’encarregarà de decorar les parets de la sala d’infants del CAP per donar una mica de color i alegria al gris característic dels centres mèdics. Irantzu Casallús, encarregada del projecte, ha parlat amb el diari La Marina per a explicar els objectius i com ha estat el procés creatiu.

Els motius dels murals seran dels països amb major procedència d’infants al barri: Xina, Pakistà, Filipines i el Marroc, arran dels monuments més importants, l’arquitectura i el tipus de paisatges de cada regió” explica l’activista sobre el disseny seleccionat amb les idees del propi equip de pediatria de La Marina-Magòria.

Però, els artistes de l’associació no van ser els únics encarregats de pintar el mural. El mateix dissabte, qualsevol nen hi era invitat a col·laborar amb el projecte. “Nosaltres organitzem aquesta jornada de participació comunitària amb els nens, però sobretot també volem que participen les famílies, la comunitat en general i els professionals del servei. Creiem que l’art pot enfortir les relacions i el contacte dins de la comunitat” afirma Irantzu.

I continua, “Aquesta mena d’intervencions als espais sanitaris modifiquen la forma de connectar amb els professionals. Ens apropem una mica més amb l’equip mèdic enfront de la típica relació pacient-metge i humanitza un lloc que acostuma a crear una distància considerable amb els malalts”

L’espai de pediatria del CAP de La Marina és el setè centre en modificar-se mitjançant l’activitat artística de Barcelona, després de barris com Drassanes, Maragall o Pare Claret. Una iniciativa que va començar fa sis anys i té la intenció de continuar donant color a totes les unitats de pediatria dels barris de la ciutat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.