En Comú Podem, clar guanyador de les eleccions generals a Sants-Montjuïc

L’octubre de 2015 va néixer la coalició formada per Iniciativa per Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa, Podem, Equo i Barcelona en Comú. Es va presentar a les eleccions generals del 20 de desembre amb el nom de En Comú Podem i ha aconseguit fer-se amb 8 dels 10 districtes de la ciutat, com a Sants Montjuïc, on s’ha imposat clarament amb un 30,3% dels vots.

Aquest percentatge es tradueix a un total de 26.661 vots, molt per sobre de la segona força al districte, Esquerra Republicana de Catalunya, que ha aconseguit sumar 15.041 suports i un 17,1%. Aquesta segona posició mostra la millora del partit independentista respecte les passades eleccions generals del 2011, en les quals només va aconseguir ser cinquena força.

El Partit Socialista de Catalunya ha patit una notable caiguda al districte: entre el 2011 i el 2015 ha perdut gairebé la meitat dels vots. Amb 12.925 vots i 14,7% dels vots, els socialistes cauen de la primera força a la tercera. Democràcia i Llibertat, la nova Convergència Democràtica de Catalunya, també ha patit una caiguda similar a la del partit socialista i ha passat de segona a quarta força: 10.319 vots i un 11,7%.

Ciutadans i el PP segueixen molt de prop el resultat de Democràcia i Llibertat a Sants Montjuic: el partit liderat per Albert Rivera es presenta per primera vegada a unes eleccions generals amb 9.952 vots i un 11,3% dels vots. El Partit Popular, amb 9.739 suports (11,1%), ha patit l’aparició de noves formacions polítiques i ha perdut gairebé 6.000 vots respecte les eleccions del 2011, on va ser la tercera força a Sants-Montjuïc.

La resta de formacions polítiques a Sants Montjuic  van sumar el 3,4% de la totalitat dels vots, amb 3.309. Per la seva banda, els vots nuls i en blanc van sumar un escàs 1%, quan fa quatre anys aquest percentatge era de 3 punts.

Una altra dada a destacar és la de la participació. 126.918 veïns i veïnes del districte estaven cridats a les urnes per composar el Congrés dels Diputats i el Senat espanyols, i un total de 88.589 van exercir el dret a vot. Això suposa una participació del 69,8%, gairebé 5 punts més que a les passades eleccions generals del 2011, on el 64,97% va anar a votar.

En Comú Podem ha pintat Barcelona de lila excepte a dos districtes: les Corts i Sarrià Sant-Gervasi. En el primer s’ha imposat Democràcia i Llibertat per davant de la formació de Xavier Domènech i en l’altre per sobre del Partit Popular.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.