Una desena de centres educatius de la Marina es beneficien del programa Protegim les Escoles

Els barris de Barcelona ja comencen a notar les mesures del programa Protegim les escoles, que volen pacificar els entorns de més d’un centenar de centres educatius fins al 2022. El projecte de l’Ajuntament té com a objectiu la creació d’accessos segurs en els equipaments educatius municipals.

El programa va establir-se el 2020 i, des de llavors, més d’una vintena d’escoles bressol, instituts i escoles de primària han rebut la millora. Pel que fa al 2021, es preveu pacificar uns 75 equipaments, la gran majoria durant les vacances d’estiu dels alumnes. De fet, als Districtes ja s’han notat els canvis. L’objectiu és que un total de 155 entorns escolars acabin reformats.

Les actuacions al Districte de Sants-Montjuïc

Pel que fa al Districte de Sants-Montjuïc, alguns entorns de les escoles ja van ser reformats el 2020. Tanmateix, es té previst que el gran gruix dels equipaments educatius s’actualitzin durant aquests mesos d’estiu, abans que comenci el curs vinent a mitjans de setembre.

Al barri de la Marina, una desena de centres han estat o seran aviat protagonistes d’aquestes actualitzacions. Per exemple, els centres del voltant del Gran Via 2 ja han sofert les obres als entorns. Són els casos de L’Escola Bressol el Cotxet i L’escola Ramon Casas, on s’han instal·lat tanques metàl·liques per separar la canalla del trànsit, i a part s’ha modificat la via per tal que el carrer sigui d’un únic sentit. Un altre centre beneficiat és el de Nostra Senyora de Montserrat, al carrer Bronze, on s’han fet actuacions similars.

L’Escola Seat o Pau Vila, també amb entorns pacificats

A tocar del barri de la Font de la Guatlla, una altra de les que ha estat ja pacificada és l’Escola Pau Vila, on s’han instal·lat també els bancs de colors i tanques metàl·liques.

Més entrats cap al Passeig de la Zona Franca, on es troba el gruix dels equipaments educatius a la Marina, també son visibles algunes de les reformes. Un dels casos és el de L’Escola Seat, on s’han instal·lat alguns bancs circulars de colors i a l’entrada del centre. Més cap al sud, a la parada de metro de Foc, l’Escola Enric Granados espera que comencin les obres aviat.

Per altra banda, i en ple mes d’agost, es treballa al carrer del Cisell en una rampa d’accés a l’escola Bàrkeno i en pacificar l’entorn al voltant de l’Institut Montjuïc. A la vegada s’esperen també canvis a l’Institut Mare de Déu de la Mercè i l’Escola Bressol Collserola. Amb aquest projecte l’Ajuntament vol, d’una banda, alleugerar el trànsit en l’entorn escolar per tal que només existeixi un carril de circulació per a vehicles en la zona on està el centre educatiu, millorar els accessos a les escoles i, treballar en l’ampliació del verd, dels espais d’ombra i de joc als patis i a les zones d’estada, bo i incorporant nou mobiliari

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.