Com a mare que sempre ha estat implicada a l’escola, la creació d’un espai on es puguin compartir idees em sembla molt positiu, ja que podem relacionar-nos en un espai diferent.
En aquestes trobades puc relacionar-me amb famílies de tot el centre, no únicament de la classe dels meus fills, i això, crec que és molt important. Les famílies som diferents però compartim el mateix objectiu: el benestar dels nostres infants.
Sempre he sigut una mare que ha participat en totes les activitats que ha proposat l’escola i aquesta nova Comissió Mixta de Convivència crec que és molt útil per poder expressar la importància que té pels nens i nenes sentir que les famílies som a l’escola i també en formem part.
Puc compartir l’alegria que els meus fills sentin que estic implicada en el seu dia a dia i des d’aquí puc engrescar tothom a fer-ho.
També m’agrada conèixer mestres que no siguin els tutors dels meus fills, però que formen part de la seva vida, poder-los escoltar i que ells m’escoltin a mi.
Puc compartir inquietuds i opinions sobre l’espai menjador, una estona que també forma part dels infants i de la vida escolar.
Espero que aquest punt de trobada segueixi funcionant i cada cop participem més famílies.
Elena Lorenzo (mare d’I3 i 6è)
Com a mestra crec que l’escola es crea a través dels vincles entre les persones que formem part de la comunitat educativa.
Les famílies són un dels eixos vertebradors d’aquesta comunitat, perquè compartim un mateix objectiu: el desenvolupament integral dels infants.
A la nostra escola, hem iniciat les trobades de la Comissió mixta de convivència amb l’objectiu de crear vincles de confiança i coneixença, i per tant, arribar a una coherència educativa compartida.
Per a mi és molt important que aquesta comunicació es dugui a terme en un espai creat exclusivament per compartir, parlar i expressar-nos sense la urgència que a vegades ens imposa el dia a dia. Les trobades són obertes, es convida a totes les famílies de l’escola, de manera que permeten rebre diferents mirades, opinions i valors. Aquestes trobades permeten escoltar i ser escoltat. Sentir les inquietuds de les famílies, els temes que els preocupen, la seva visió de l’escola… fa que com a mestra, pugui entendre més les necessitats de les famílies i dels infants i incloure-les en el dia a dia de l’aula.
Tanmateix, com a docent puc expressar els objectius pedagògics, les inquietuds que com a mestra també esdevenen en el dia a dia a l’escola, incorporar noves mirades i el més important, sentir que famílies i escola som un equip.
Jordina Caravaca (Tutora 3r)