Portes Obertes “L’atenció primària pateix menys les retallades”

Segons van explicar Carles Alsina, doctor del CAP les Hortes del Poble Sec i Jesús Baldera, infermera del CAP Dr. Carles Ribas de la Marina al Portes Obertes de La Marina FM, els centres d’atenció primària de la ciutat estan resistint millor les retallades que els especialistes, com dermatòlegs o reumatòlegs. Segons els professionals sanitaris consultats, en aquests moments són els treballadors sanitaris els que estan assumint la reducció del pressupost, fent més hores, per menys salari.
Durant el programa, Alsina i Baldera, també van destacar l’importància de vacunar-se contra la Grip estacional. Especialment entre aquells més grans de 65 anys, els qui pateixen alguna dolència que els faci estar baixos de defenses o tots aquells que per motius professionals tenen contacte amb moltes persones al dia, com serien botiguers, professors o treballadors sanitaris. Pel que fa el brot de Legionel·losis aparegut a Sabadell, el doctor Alsina es va mostrar contrari a alertar la població; “els riscos són molt reduïts, hi ha molt control respecte als elements que poden provocar aquests tipus de brots en instal·lacions de refrigeració industrial”.

El programa també va servir per celebrar el 25è aniversari del CAP Carles Ribas de La Marina. Per celebrar-ho s’han organitzat tallers d’esport per persones de la tercera edat, així com d’altres per trencar el tabú del sexe entre els més grans. El CAP Carles Ribas va obrir-se el 1989, i l’any 2005 va obrir-se un nou CAP al barri amb més serveis.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.