Els esplais destaquen la necessitat d’invertir-hi més en el sector del lleure

Com cada setmana, des del Portes Obertes, hem tractat l’actualitat que ens és més propera. Aquest dimecres ens hem centrat en una problemàtica que sovint passa desapercerbuda, però que afecta a molts joves i famílies. Ens estem referint als esplais, espais de lleure on nens i joves acudeixen cada setmana per jugar i divertir-se, alhora que aprenen nous valors. I és que aquest sector es veu especialment afectat a l’hora de desenvolupar les seves activitats davant de la falta d’un local en condicions.

Per parlar d’aquesta situació, en primer lloc, ens han acompanyat diversos representants de Localitza’t, un projecte d’Esplais Catalans (Esplac), que des de 2010 lluita per fer front a que cap esplai estigui sense un local digne. Durant aquesta estona ens han parlat de tots els esplais que avui dia estan passant per aquesta situació i com han de fer front. Alhora han destacat el macroacte que s’ha organitzat per aquest dissabte 22 de març amb tots els esplais de Barcelona i dels voltants per tal denunciar les condicions en què es troben, així com també ressaltar la tasca que realitzen els esplais en la vida dels nostres infants.

Representants de l'esplais La Platgeta de la Marina, Turons i Espurna
Helan Roure, Marc Cardona i Francesc Martínez, representants dels esplais del districte

A la segona part del programa ens hem centrat en aquells esplais del districte que viuen aquestes circumstàncies des de fa uns mesos. La Platgeta de la Marina, Turons i Espurna són els tres esplais que avui ens han acompanyat per explicar-nos quina situació vieuen avui dia i quines iniciatives han pres al respecte. “L’Administració no va al ritme de funcionament d’un esplai”, destaquen tots tres esplais. I és que un trimestre sense un local en condicions pot suposar, com han inidicat els convidats, problemes per fer totes les activitats i iniciatives dirigides a nens, joves i fins i tot pares i mares.

Per conèixer més en concret l’opinió del districte, també hem parlat amb el conseller protaveu de CiU al dsitricte de Sants-Montjuïc, Francesc Xavier Esteve, qui ha destacat que el districte dedica una gran acció al sector del lleure, una opinió que els esplais han rebutjat davant la falta de proves que no evidenciin les deficències en aquest sector.

 

Si vols conèixer més en detall les accions dels esplais i quines mesures s’han prés des de l’Administració i quines entitats de barri hi han donat suport a la lluita, ja pots tornar a escoltar el programa:

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.