Campions

La pel·lícula “Campeones”, l’èxit de taquilla de Javier Fesser, que es projecta als cinemes des de fa unes setmanes i que ha superat a l’última estrena de Steven Spielberg, desmunta en dues hores tots els mites i prejudicis sobre la discapacitat intel·lectual que hi ha a Espanya en posar enfront de l’espectador la “veritat” d’aquestes persones.

Allunyat de l’enfocament compassiu, es tracta d’una comèdia de ficció amb la qual “rius i plores”, en la qual els seus deu protagonistes, actors amb discapacitat intel·lectual i sense cap experiència, interpreten a un equip de bàsquet dirigit per un entrenador professional amb poca empatia i molts prejudicis, al que dóna vida Javier Gutiérrez. Fesser, reconeix que el prejudici més gran que tenia abans del rodatge era el “convenciment que tots som iguals” i ara sap que “les persones són meravellosament diferents”.

Tenint en compte que la inserció laboral d’aquest col·lectiu és complexa, fer esport els ajuda a sentir-se ocupats amb una activitat recreativa que poden desenvolupar durant molts anys. La pel·lícula fomenta valors com la companyonia, el treball en equip o la solidaritat. Però, sens dubte, jo em quedo amb el respecte cap als altres que emana en cada fotograma.

Transmet uns valors que van més enllà de l’esport, encara que hi estan íntimament vinculats. El final de “Campeones” ha emocionat ja a més de 300.000 espectadors als cinemes estatals. Un film de gran gaudi, protagonitzat per Javier Gutiérrez i l’equip de bàsquet més genuí, únic i divertit que puguis imaginar.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.