Bretxa salarial o bretxa cultural

Enmig de l’actualitat política unes declaracions del president del govern central, Mariano Rajoy, sobre la desigualtat salarial entre homes i dones han ocupat durant uns instants els titulars reservats per altres qüestions. Millor dit, unes no declaracions, perquè el mandatari va demanar al periodista que l’entrevistava que no en volia parlar.

Que un mandatari amb altes responsabilitats no vulgui parlar de la desigualtat entre homes i dones al món del treball ens assenyala que encara resta molta feina a fer. Les dades oficials fa anys que demostren que la recordada frases “a igual feina igual salari” no és certa en molts sectors professionals, ara cal constatar que també queda molta feina a fer en relació a aquelles persones que prenen decisions.

La bretxa salarial no és una qüestió estrictament econòmica, és un tema social i també cultural que indica una visió de superioritat per qüestions de gènere pròpia d’èpoques passades que d’una societat occidental en ple segle XXI. Lamento constatar que queda molta feina a fer, perquè les declaracions abans esmentades no han merescut cap crítica contudent, radical sense pal·liatius del conjunt de la societat, tan sols, d’alguns sectors del progressisme militant, i això és totalment insuficient.

Seguim.

Xavier Sanz

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.