Temps de neguits i canvis, més val….

Esther Pardo

Mentre transitem per les fases de la nova realitat, o nova normalitat com li agrada dir al Gobierno de España, ens estan passant coses de les normals i de les no tant normals, com ja és habitual; i hem de preservar la nostra identitat més profunda, sense deixar-nos emportar pel lema “ lo pararemos juntos o lo pararemos unidos”. I després ens diuen que hem d’estar separats, amb la boca tapada i les mans enclaustrades. Contínuament ens bombardegen amb noticies del maleit COVID19. El meu primer consell és: no és bo rebre tanta informació sense que la demanis; ens estressa. Més val que ens dosifiquem les noticies per quan en tinguem ganes.

I el segon és: Ocupa’t de la teva salut i sobre tot, escolta el teu cos, ningú com tu el coneix, ni el metge, que el que si coneix es el nom científic del que et passa. Fes el possible per saber l’origen del que et passa perquè així podràs posar-hi solució abans de que sigui pitjor. En això les alteracions que més aviat pots saber d’on venen són les digestives, per tant, tingui’s compte amb el que menges, amb la quantitat, la qualitat i també l’hora. Tot això té a veure en com fas la digestió i en l’energia que té el teu cos, o la manca d’energia que moltes vegades està relacionada amb el que hem posat al plat.

Si aconsegueixes controlar i dominar la situació al teu interior, li posaràs més difícil als virus la seva entrada i la instal·lació però sobre tot, que et pugui fer mal.

I el tercer: Quan tenim la malaltia molt  a prop, és millor menjar lleuger i poc; donar poca feina a l’organisme perquè pugui fer front a l’intrús que l’està atacant.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.