Metro ja!

Més de 30 anys de lluita veïnal per aconseguir per fi el compromís de la Generalitat i l’Ajuntament perquè el metro arribi als nostres barris. La constància de veïnes i veïns, organitzats, disconformes i incapaços d’assumir com una realitat intransformable una necessitat bàsica comla del transport ho ha fet possible.

Una demostració de la capacitat de pressió que podem aconseguir quan tenim consciència i no callem davant situacions d’injustícia que menyscaben la nostra qualitat de vida. Una demostració que l’única manera de protegir els nostres drets és exercir els nostres deures ciutadans; denunciar l’injust, manifestar-nos, rebel·lar-nos, protestar i exigir explicacions són part d’aquests deures… imprescindibles si volem mantenir drets, ja es diuen bé, “adquirits”.

D’un altre costat, convé ressaltar el diàleg i la negociació política, complementaris a l’acció veïnal, com a valors que hem de fomentar i aprofundir a través de noves formes de participació ciutadana i control social. A La Marina tenim tasca pendent en aquest camp.

La nostra història més recent l’ha a mogut una lluita constant contra la imposició; hem après a entendre la mirada dels altres i evitar centrar-nos exclusivament en la nostra, només això ha fet possible el nostre enteniment i el de les diferents forces polítiques per avançar fins avui i arribar a un acord tan necessari com el del metro.

Aquí teniu un repàs d’algunes de les portades del nostre diari al llarg de la seva història amb les peticions veïnals i promeses dels governs sobre l’arribada del metro al barri…

Pàgina 15 Edició Febrer

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.