L’Ajuntament adquirirà els locals del carrer química

Fa pocs dies La Marina va publicar un article en el qual les entitats culturals del barri destacaven la falta de suport municipal en el desenvolupament de les seves activitats, dificultades sobretot per la falta d’espais on realitzar-les.

Més tard coneixíem que L’Ajuntament està negociant la compra dels locals del Carrer Química, propietat actualment de l’institut Català del sol INCASOL, depenent de la Generalitat, perquè sigui un espai per les entitats del barri, així ho va informar la Consellera de Barcelona en Comú, Esther Pérez en l’últim Consell de districte que es va realitzar el 9 de novembre en la Sala Pepita Cassanelles. L’ús d’aquest espai encara no està definit.

La Consellera va explicar que la gestió del centre no serà privada, si no cívica i va reconèixer que al barri hi ha moltes entitats que no disposen de local per desenvolupar les seves activitats, encara que va assenyalar la falta d’espais per als joves, com un objectiu a prioritzar en aquest nou espai.

Al mateix consell, Josep Román, President de l’Associació de Veïns i veïnes Estrelles Altes-La Cadena va explicar que l’any 2004 els veïns van reivindicar aquest espai per la gent gran i la gent jove del barri i que l’Associació presentarà un projecte al districte que contempli la utilització polivalent d’aquests locals per tots els veïns de la zona, encara que tampoc va descartar la possibilitat que altres institucions puguin ocupar-les. Això sí, va reclamar la falta d’informació a l’Associació de Veïns des del nou govern municipal.

Aquestes dues opinions van ser l’inici d’altres propostes que es van obrir en plena sala. La falta d’espai per a joves va trobar contraarguments per altres veïns, entre ells, Elena García qui va assenyalar el reduït espai dels casals de gent gran que actualment existeixen al barri. Va posar com a exemple el del Polvorí, que, és petit i només té capacitat per unes 15 o 20 persones, motiu pel qual no podria seguir absorbint la demanda d’altres zones.

Xavi Fernández, membre de l’Assemblea de la Marina-Zona Franca, a temps de reconèixer que és l’Associació de Veïns i veïnes Estrelles Altes- La Cadena la que està més propera al territori d’aquests nous locals va insistir en la falta d’espais públics que es puguin utilitzar sense pagar al barri, i va proposar fer d’aquests nous locals municipals una espècie d’hotel d’entitats.

Aquesta proposta va ser matisada per Abdó Florenci, veí de Plus Ultra que es va mostrar més partidari que les noves instal·lacions municipals siguin un espai per la gent gran d’aquesta zona i que l’ajuntament contempli l’antic cinema Capri, situat al carrer Foneria per a un espai d’entitats. Va recordar que des de l’època socialista i convergent es va prometent aquest espai al barri. I aquesta última proposta va prendre l’espurna a una altra ronda d’intervencions en aquest sentit.

Toñy Fernández, també veïna d’Estrelles Altes va tancar la ronda manifestant que són igual de necessaris els espais per a joves, per la gent gran i per a les diferents entitats del barri “que treballen des de fa moltíssims anys i pateixen la falta d’espais”. Va subratllar la importància de debatre-ho amb participació i que no sigui només una decisió administrativa del nou govern.

2 COMENTARIS

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.