L’Ajuntament de Barcelona garantirà la inversió perquè el metro pugui arribar a La Marina el 2016

Sergio Segura (Barcelona) |

Un dels compromisos de l’Ajuntament de Barcelona és inaugurar l’any 2016 el tram de la línia 9 del metro, que uneix la Diagonal i l’aeroport El Prat. Tot i això, el govern municipal podria també inaugurar un tram de la línia 10 l’any vinent. Recordem que la L10 permetrà als barris de La Marina tenir un mitjà de transport públic que els seus veïns porten molts anys demanant.

Sembla que les reunions, les reivindicacions i les manifestacions han pogut arribar a l’Ajuntament. Barcelona en Comú i ERC han aconseguit un acord en què s’inclou el finançament de les obres necessàries per concloure l’estació de metro de Motors, que donarà servei al barri de La Marina del Prat Vermell.

La Generalitat podria emprendre les obres i, posteriorment, hauria de retornar els recursos al Consistori, tal i com ha succeït amb altres obres de titularitat autonòmica. Alfred Bosch, cap d’ERC a Barcelona, va xifrar “entre 30 i 40 milions” el cost de l’esmentada obertura

Recordem que són molts els obstacles que han afectat a la construcció tant de la L-9 com de la L10 de metro en els darrers anys. Per una banda, la paralització de les obres s’han justificat per problemes tècnics i, sobretot, per problemes financers de la Generalitat de Catalunya. A juny del 2011, el departament de Territori i Sostenibilitat anunciava que el ramal de la Zona Franca no entraria en Servei fins al 2014, anteriorment previst pel 2012 i inicialment per al 2007. Als pressupostos del 2012 de la Generalitat de Catalunya és van reservar 54 milions d’euros per prioritzar la L9.

El projecte de construcció de l’L9 i L10 va començar en el Pla director d’Infraestructures 2001-2010, aprovat per l’Autoritat del Transport Metropolità el 25 d’abril de 2002. Es va anunciar que la línia estaria operativa des de La Sagrera fins a Gorg l’any 2004. Tot i això, primer es va inaugurar el tram Bon Pastor-Gorg el 18 d’abril del 2010 i el 26 de juny del mateix any es van inaugurar les estacions Onze de Setembre i La Sagrera. Això va suposar, per tant, un retard de sis anys segons les primeres previsions.

Ara tocar que el metro arribi aviat a La Marina per solucionar la manca de transport públic a la zona. Moltes són les ocasions en què els veïns dels barris de La Marina han sortit al carrer a demanar la L10; ara, però, el metro sembla que està cada vegada més a prop.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.