Arriba el dia sense cotxes

De l’11 al 18 d’octubre Barcelona està celebrant una nova edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que sota el lema “Tria.Canvia.Combina” proposa una cerca de noves formes de mobilitat que passen per allunyar-se de la preeminència del cotxe en l’ús i disseny de l’espai públic i evolucionar cap a un transport més sostenible, segur i saludable.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar una ciutat més verda, a escala humana, visualitzar al carrer els canvis possibles d’ús de l’espai públic i la millora de la qualitat de l’aire i reducció de la contaminació.

Enguany, el Govern Municipal ha volgut donar un nou impuls a aquesta iniciativa, que es celebra des de l’any 2002 a nivell europeu, i entre les diferents activitats programades ha recuperat la celebració del Dia Sense Cotxes amb la finalitat de potenciar la mobilitat sostenible.

D’aquesta manera aquest dissabte 17 d’octubre es crearan uns espais temporalment tancats al trànsit a tots els districtes de la ciutat. En total hi haurà deu talls de trànsit als deu districtes, un per districte, i un tall de ciutat.

Els carrers que es tallaran el trànsit són els següents:

  • Tall de ciutat: Av. Diagonal entre pl. Joan Carles I i pl. Mossèn Jacint Verdaguer.
  •  Ciutat Vella: Via Laietana entre pl.Antoni Maura i pl.Antonio Lopez.
  • Eixample: c/ Comte Borrell entre c/Tamarit i c/Manso.
  •  Sants-Montjuïc: c/Consell de Cent entre c/Tarragona i c/ de la Creu Coberta//c/Moianès entre c/ de la Creu Coberta i crta. de la Bordeta
  •  Les Corts: Av. Madrid entre c/Galileu i c/Guitard
  •  Sarrià-Sant Gervasi: c/Sant Gervasi de Cassoles entre Rda.General Mitre i pl. Bonanova.
  •  Gràcia: c/Gran de Gràcia, entre el pla de Nicolàs Salmeron fins al c/de Nil Fabra// Travessera de Gràcia de pl. Gal.la Placídia al c/Sardenya.
  •  Horta-Guinardó: Pg. Maragall entre Av.Borbó i c/Tajo.
  • Nou Barris: Pg. Verdum entre pla de las Madres de la Plaza de Mayo i pl. Llucmajor.
  •  Sant Andreu: c/Gran de Sant Andreu entre c/Malats i la Rambla Onze de Setembre
  •  Sant Martí: Àmbit limitat pels carrers Llacuna, Bilbao, Tànger i Pallars.

Els talls de trànsit tindran lloc de 9:00 hores a 20:30 hores.

1 COMENTARI

  1. Si quieren menos contaminación tendrían que hacer lo que se ha hecho en otras ciudades europeas: días impares, matrículas impares, y días pares matrículas pares. De esta manera se reduciría el uso del coche a la mitad, lo que llevaría a una Barcelona más limpia y a la vez segura tanto para los ciudadanos de a pie como para los propios conductores.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.