Volem canviar el món, comencem pel nostre barri!

Xavier González, membre de l’Assamblea la Marina -Zona Franca |

Des del 15 de maig del 2011 la gent normal i corrent hem omplert els carrers reivindicant el dret a una vida digna en un país democràtic. Aquell clam contra les injustícies i barbàries de la societat on vivim segueix més viu que mai per a moltes de nosaltres. L’Assemblea 15M de La Marina-ZF continua aquesta cursa, llarga però necessària, que és canviar el món començant pel barri.

Desprès de 4 anys s’han aconseguit resultats:  Les grans mobilitzacions pel transport i el Consell de Barri “Alternatiu” que vam celebrar van portar-nos la constitució d’una Taula de Mobilitat (exigida també a l’Audiència Pública)  i la convocatòria d’un Consell de Barri monogràfic sobre el transport amb la presència de més de 150 persones; petites millores en la freqüència de pas d’algunes línies i, malgrat que l’obertura de dues estacions de metro és encara una possibilitat, el cert és que els representants polítics saben que és un problema que han de solucionar ja.

Hem aturat desnonaments, hem aconseguit habitatges dignes per les famílies afectades, hem acompanyat algunes amenaçades per l’estafa que ha colpejat el barri i els hem assessorat jurídicament per evitar-los altres perjudicis esdevinguts d’aquest engany. Veïnes i Veïns en situació de pobresa energètica i amb talls de subministraments bàsics per no poder fer front als rebuts, han vingut a consultar-nos i han pogut mantenir els serveis d’aigua, gas i llum. Es va instar l’anterior govern de districte perquè apliqués les mesures ocupacionals en les que tenia competència i que poc desprès es va concretar en un pla d’ocupació. Conjuntament amb la Marea Pensionista s’ha portar als tribunals la retallada i congelació de les pensions i avui podem dir que ja hi ha una sentència favorable a dos pensionistes que van reclamar.

La col.laboració amb les organitzacions que treballen contra l’existència del Centre d’Internament d’Estrangers ha significat que el nostre veïnat conegués com funcionen aquests centres, els vergonyosos criteris d’internament i cada cop són més els veïns i veïnes que donen suport a la campanya Tanquem els Cies i a les mesures que s’estan prenent.

I tot i que només és una petita part del que l’Assemblea 15M La Marina-ZF es va proposar com objectiu en els seus inicis, cal remarcar la recuperació del caràcter inconformista, lluitador i solidari que havia caracteritzat fa uns anys el nostre barri. Ara ja no ens conformem amb les engrunes, ja sabem que tenim drets i els reclamem, ja no ens ho mirem tot des del sofà de casa i això és el que més valorem però no podem aturar-nos. Som un barri de treballadors i treballadores de la perifèria de Barcelona, un barri històricament oblidat i dels més colpejats per la crisi (estafa) econòmica. Hem de seguir treballar de valent, hem de ser molts més.

L’Assemblea 15M de La Marina-ZF és un espai obert a tot el veïnat que tingui inquietud, voluntat o necessitat de transformar el barri i el món. Un espai on ningú és més que ningú i on cadascú posa el límit a la seva participació. Ens reunim cada dijous a les 19h: el primer de cada mes a la Plaça de La Marina i la resta a l’Ateneu l’Engranatge (Alts Forns 69, local 8). Vine i fes escoltar la teva veu!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.