Barcelona entre les deu primeres ciutats del món en reputació i atractiu laboral

Premsa, Ajuntament de Barcelona

Barcelona consolida el seu bon posicionament econòmic i empresarial en el context internacional i europeu en la majoria dels indicadors recollits en la tretzena edició de l’Informe Anual de l’Observatori de Barcelona, presentat aquest dimarts per la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls.

Aquest informe és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona que de forma anual compara la capital catalana amb les principals ciutats internacionals a través de 30 indicadors presentats en sis àmbits temàtics: negocis, coneixement, turisme, sostenibilitat i qualitat de vida, preus i costos, i mercat de treball i formació.

L’Observatori Barcelona 2015 constata que Barcelona se situa entre les 10 primeres ciutats del món en aspectes clau per al desenvolupament de negocis a la ciutat, com ara la seva marca, reputació, atractiu laboral, perspectives de futur o nombre de projectes d’inversió estrangera rebuts. També ocupa un lloc destacat a nivell mundial pel que fa a l’organització de reunions internacionals o l’atractiu pels retailers internacionals, i a la majoria d’aquests indicadors consolida o millora el seu posicionament respecte a l’any precedent.

Durant la seva intervenció, Recasens ha afirmat que els indicadors recollits en l’informe demostren que, malgrat la situació general de dificultats, “Barcelona ha estat la punta de llança de sortida de la crisi i el motor econòmic de la recuperació econòmica”.

“Barcelona es confirma com una ciutat atractiva pel creixement econòmic que atrau talent i genera oportunitats i confiança”, ha expressat. Per il·lustrar-ho, ha fet referència a que Barcelona ha escalat 15 posicions en el rànquing de perspectives de futur, en el qual ocupa la 7a posició de ciutats europees. I també se situa a llocs capdavanters pel que fa a índexs de talent, ja que la capital catalana és l’única ciutat amb dues institucions docents en el top 10 de les millors escoles de negocis del continent europeu el 2015 –ESADE la 3a, i IESE la 7a–.

Per tot això, Recasens ha afirmat que la ciutat “està en el bon camí”. “Tenim bones perspectives de futur perquè hem fet els deures”, ha explicat, i ha destacat que el Govern municipal ha contribuït a consolidar aquest bon posicionament amb projectes com l’Oficina d’Atenció a l’Empresa, l’aposta per la reindustrialització a través del Barcelona Advanced Industry Park, o l’impuls de la Capitalitat Mundial del Mòbil.

“Hem teixit una estratègia basada en dues prioritats bàsiques, la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, i ha donat resultats”, ha argumentat, i ha afegit que això ha permès fer de Barcelona un entorn de confiança i atractiu pel creixement econòmic, aturar la destrucció de llocs de treball i generar credibilitat i solvència.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.