Com seran les pensions del futur?

AITOR PAU GARCIA |El passat dilluns 2 de febrer va tenir lloc a la Biblioteca Francesc Candel una assemblea per parlar sobre el futur de les pensions organitzada per l’Associació Marea Pensionista i per l’Assemblea 15-M La Marina-Zona Franca. La reunió va estar presidida per Juan Montero, un dels membres més importants d’aquesta associació. També va comptar amb la presència d’Elena Idoate, economista del Seminari Taifa i amb Àngels Homedes, advocada del Col·lectiu Ronda, que van assistir per a resoldre dubtes legals als assistents.

Durant l’assemblea es va tornar a parlar de la importància de reivindicar el dret a què les pensions tornin a pujar segons l’IPC a final d’any i no al 0,25%, tal i com està establert actualment. Es va fer un resum de les darreres quatre reformes dutes a terme pel Partit Popular i pel Partit Socialista que aquests darrers quatre anys han minvat el poder adquisitiu dels jubilats.

Seguidament, es va explicar als assistents la importància de fer força tots junts davant aquesta injustícia fent suport a la propera Marxa de la Dignitat de Madrid. Els ponents van oferir formularis per a sol·licitar places per als autocars que es desplaçaran de Barcelona cap a Madrid. Una idea que es va repetir durant la reunió és que és important que els 9.000.000 de pensionistes que actualment hi ha a Espanya facin soroll i no deixin que el Govern vulneri els seus drets.

Al final de la reunió es va recordar la convocatòria d’una assemblea convocada per Marea Pensionista programada pel proper 25 de febrer a les Cotxeres de Sants a les 11 hores. A partir d’aquest moment es va obrir un torn de precs i preguntes on la gent va poder preguntar als ponents dubtes legals: alguns relacionats amb recursos que han presentat davant de les administracions reclamant el dret a percebre el 100% de la pensió i que no han estat satisfets degudament i altres relacionats amb assessoria per saber què fer en cas de no rebre la pensió tal i com està establert.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.