Arriba el sisè Gran Recapte

Els propers 28 i 29 de novembre més de 20.000 voluntaris es mobilitzaran als més de 2.000 punts de recollida habilitats a mercats i supermercats en 340 municipis de Catalunya per recollir les donacions que els ciutadans facin.

Al barri de la Marina hi ha tres punts de recollida: DIA (Passeig Zona Franca, 138), Mercat Municipal “La Marina” (Passeig Zona Franca, 178-180) i BON PREU/ESCLAT (Pl.de la Marina de Sants). Al web del Gran Recapte es pot consultar el llistat de punts per a fer les donacions (www.granrecapte.com/ca/donacions) d’aliments bàsics (oli, llet, llegums i conserves de peix i de carn). Les donacions també es poden fer on line a través del següent enllaç (www.bancdelsaliments.org/ca/dona_aliments).

Altre formes de sumar-se al Gran Recapte són:

  • Les empreses i associacions tenen la possibilitat de promoure donacions col·lectives pel Gran Recapte a través de la plataforma migranodearena.org,  creant el seu propi repte, fent difusió entre treballadors, clients, associats i proveidors per recaptar fons a favor del Banc dels Aliments. Els diners recaptats es transformen en aliments que se sumen a la campanya del Gran Recapte.
  • Als anuncis de premsa del Gran Recapte s’inclourà un codi QR que adreçarà a la plataforma de pagament digital www.swapay.com a on es podrà adquirir una cistella de productes bàsics de 5 kg.

Encara pots ser voluntari

Els ciutadans que ho desitgin encara poden col·laborar amb el Gran Recapte, especialment al Banc dels Aliments de Barcelona, tant en la logística prèvia (preparació de caixes i embalatges) com en la recepció i classificació dels aliments recollits. Aquestes tasques es duran a terme al magatzem cedit per la ZAL Port de Barcelona situat al carrer del Pi de l’Olla, 47-51 del Prat del Llobregat.

Per a les tasques de logística prèvia cal adreçar-se al magatzem de la ZAL-Prat a partir del dimarts 25 de novembre entre les 9 i les 17 h, mentre que per a classificar aliments cal inscriure’s al web del Gran Recapte (www.granrecapte.com/ca/classificador) on hi ha els dies i torns horaris.

El Gran Recapte és possible gràcies a la col·laboració d’empreses de diferents àmbits, des de la logística i l’elaboració de materials, fins a la comunicació i gestió. Empreses com Integra2 i Azkar oferiran els seus serveis de transports per dur els aliments des dels punts de recollida fins als diferents magatzems, i  les cadenes d’alimentació fan possible la recollida d’aliments i donen suport logístic i donacions addicionals. Al Gran Recapte també hi col·laboren  institucions públiques: Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de Tarragona, Ajuntament de Girona, Ajuntament de Lleida, Institut Municipal Mercats de Barcelona, Consell Comarcal del Maresme, Gremi de Carnissers de la Província de Girona i Institut Català de la Salut de la Província de Girona.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.