La Marina acollirà dues presons al 2017, en substitució de la Model i de la de Trinitat Vella

En un termini previst de tres anys, la Marina tindrà dues presons, que substituiran els centres de la Model, que tancarà durant el primer semestre del 2017, i el centre obert de la Trinitat Vella. Així al 2017 el nostre barri tindrà un centre de règim obert, que construirà l’Ajuntament, i una altra de preventius, que aixecarà la Generalitat.

El primer es construirà en uns  terrenys que l’Ajuntament obtindrà fruit d’una permuta amb el Consorci de la Zona Franca. Serà un centre de 800 places per a homes a la confluència dels carrers D i E i els carrers 4 i 6 i costarà 24 milions d’euros. El funcionament d’aquesta presó substitueix la funció del centre de Trinitat Vella i acollirà la secció d’homes de Wad- Ras. El govern català, per altra banda, es compromet a construir, a la mateixa illa, un nou Centre de Preventius amb capacitat per a 600 reclusos, i encara no es descarta que ambdós centres comparteixin edifici.

La decisió és fruit d’un acord que hi ha tingut lloc entre el govern municipal i el català, que inclou la cessió de la titularitat de l’espai que ocupa la Model al consistori.  Aquest traspàs de la finca,  ubicada entre els carrers d’Entença i Rosselló,  es descomptarà del deute de la Generalitat amb Barcelona i significarà la urbanització del 1.150 metres quadrats de la presó, que es convertirà en terreny d’ús cívic.  D’altra banda, l’espai que ocupa a l’actualitat la presó de Trinitat Vella passarà a ser competència de la ciutat i es destinarà a equipaments, habitatges i zones verdes, però es conservarà la propietat de prop de quatre mil metres quadrats de superfície on es construirà habitatge social.

L’únic centre que no tancarà és Wad-Ras. La presó de dones del carrer de Doctor Trueta es rehabilitarà a finals de 2016.

Fotografia: btv.cat (La Model)

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.