Represàlies contra veïns per les detencions policials al Polvorí

L’acció conjunta contra el tràfic i cultiu de marihuana, realitzada pels Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana el passat dilluns 10 de gener al Polvorí, va tenir com a resultat 18 detencions, a més de requisar plantes i material pel cultiu en cinc pisos.

Alguns dels detinguts, que de moment han estat alliberats per les autoritats judicials fins que comenci el judici, ara busquen els suposats responsables del que creuen ha estat un “chivatazo”. “Ara és un, demà pot ser un altre perquè és igual que no tinguin cap fonament, la idea és provocar rumors i infondre temor entre el veïnat perquè sí”, asseguren els veïns, cansats de la situació.

Un ambient de tensió i pressió que ha fet una escalada “molt preocupant”, adverteixen, perquè s’ha arribat a l’extrem d’utilitzar la violència contra els seus domicilis. És el cas de la Yohany L. Ayala i en Joan Antonio Reyes i Blanco, veïns del Polvorí i tots dos vinculats amb el moviment veïnal i màxims responsables dels mitjans de comunicació local de la Marina.

“La matinada de dissabte a diumenge van sentir sorolls i vidres trencats, però com que hi havia una festa vam pensar que es tractava d’alguna baralla nocturna, diumenge vam veure que es tractava de casa nostra, eren els vidres de l’annex del jardí, ho han fet d’una manera absolutament intencionada i violenta, què pretenen?” emfatitza la Yohany.

Fins ara la convivència havia estat bona i de respecte mutu, ara alguna cosa s’ha trencat, i els preocupa l’escalada que està agafant tot plegat, asseguren, partidaris de “plantar-se i exigir respecte”. La denúncia ja ha estat registrada als Mossos d’Esquadra, que desvincula el veïnat de l’operació policial i adverteix que reforçarà la vigilància en la zona.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.