L’equip de la Marina es posa de gala

"El repte és fer possibles projectes amb un esperit de barri genuí"

És divendres 10 de desembre al vespre, Òmicron comença a fer neguits, però encara ens permet moure’ns. Tot està preparat per acollir el sopar de Nadal que enguany l’Associació de Mitjans de Comunicació Local (entitat que edita el Diari la Marina, lamarina.cat i la Marina FM 102.5) recupera a l’Hotel Leonardo Royal. “Necessitem tornar a tenir espais on retrobar-nos i compartir”.

Van arribant els assistents, tots ben mudats per l’ocasió: col·laboradors del diari, de l’emissora, socis i sòcies de l’entitat, veïnes, amigues i també representants polítics i institucionals.

L’acte començava amb la il·lusió de l’Oreja Màgica, que va posar el toc de màgia i la il·lusió de què tan necessitats estem. Brando i Silvana, són un duo d’artistes que porten l’espai radiofònic amb el mateix nom. Per moments, ens van tornar a la infància fent-nos jugar i, amb el truc final vam quedar boca-badats: de boca de la maga sortien papallones volant arreu, provocant un espectacle de color a l’aire que va recollir molts aplaudiments i el somriure entusiasta dels petits presents.
I van venir els reconeixements. L’Abdó Florencio, de la directiva de l’AMCL, va ser l’encarregat d’entregar-lo a les 8 Associacions de Veïns i Veïnes, “la vostra tasca durant anys ha estat clau per al barri, molt del que hem guanyat ho devem a l’esperit crític i a la mobilització veïnal que heu sabut empènyer i acompanyar, sempre”.

L’Encarni Aranda, també de la directiva de l’AMCL, va agafar el relleu per entregar el reconeixement a les entitats culturals i socials, un total de 14: ” oferiu caliu a tothom que arriba buscant comunitat, cal seguir el mateix camí, treballant per dinamitzar i donar vida al barri”. És un reconeixement al “vostre compromís, treball i esforç per construir un barri acollidor, divers, dinàmic i solidari”.
També va haver-hi espai per a reconèixer la tasca de molts voluntaris i col·laboradors que fan possible que la Marina tingui una emissora i un diari de referència, amb entreteniment i informació d’actualitat.

Així Jordi Pérez, subdirector de la Marina FM, va guardonar els programes de ràdio que fan la graella de la Marina FM, gairebé una trentena de propostes que emeten nou hores diàries de programació en directe.
“Des que vaig arribar la ràdio no ha deixat de créixer i sumar forces, sempre amb un gran esperit de companyonia, som una pinya forta i gran, i des de fora, potser, no sempre s’aprecia en el seu conjunt”. L’entrega es tancava amb una fotografia grupal de cada programa lluint el seu trofeu.

Per acabar, i no per això menys important, per sorpresa, es va entregar uns guardons a diversos col·laboradors: els reporters gràfics Alejandro Flores, Josep Vicenç i Rafael Vidal; el col·laborador multitasca de l’entitat, en David Edo i l’assessor comptable, Vicente Massip. “Tota la feina que fan sovint no es veu, però la Marina no seria possible tampoc sense ells” els entregava la Yohany L. Ayala i el Joan Antoni Reyes, màxims responsables de l’entitat.

Tots dos van remarcar la situació actual de l’entitat i la lluita per aconseguir un futur per al projecte mirant la perspectiva dels reptes que el barri té per endavant i el desafiament que significa fer possibles projectes amb un esperit de barri genuí. Al seu torn, Reyes va recordar algunes fites de l’entitat: El suport laboral que va significar en obrir oportunitats de formació pels joves del barri, fins i tot en organitzacions internacionals, el compromís polític actiu que van tenir els mitjans amb el poble Saharaui i el front Polisari, i, finalment, els vincles de l’Associació amb organitzacions juvenils i de lluita social a l’Amèrica Llatina. Activitats claus de l’entitat des dels seus inicis, que li han aportat un bagatge rellevant a l’hora d’entendre la seva feina, local i centrada en els barris que la fan possible com una manera d’aportar a la transformació global.

Va tancar els discursos el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, qui va dedicar unes paraules destacant “l’esperit plural, divers, multicultural, multidisciplinari i inclusiu de l’entitat”, alhora que va emfatitzar els esforços des del Districte per fer front a les necessitats i els reptes quotidians del barri, va citar per exemple el parc de patinatge, l’arribada del metro, els ascensors d’El Polvoí, el CAI o els habitatges que s’estan construint al Prat Vermell, i va animar a tothom a sumar esforços en objectius compartits.
A l’acte també van assistir els consellers de barri  dels diversos partits polítics i els regidors Jordi Castellana i Josep Bou.

El toc musical el va fer Marina Bluestrings, un trio de joves talents que van fer-nos gaudir d’un bon jazz abans d’entrar en matèria gastronòmica.

A partir d’aquí tot van ser rialles i complicitat en les converses de sobretaula, mentre es degustava “el deliciós menú”,- paraules d’una de les comensals – i un servei excel·lent que va brindar l’hotel, que a més va tenir detalls en ser una entitat del barri i la concurrència, tota veïna. “Esperem que l’any vinent el puguem repetir encara amb més força!”


FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.