El Pla de Barris aplica noves mesures per ajudar els barris més afectats pel coronavirus

Entre altres mesures, destaquen el conjunt d’activitats destinades al jovent i la reducció de l’escletxa digital mitjaçant d’un projecte de formació i acompanyament

Pla de barris. Font. La Marina

Text: Yaiza Sánchez

Amb l’objectiu de fer front als problemes socioeconòmics, d’oci i de capacitació digital del veïnat derivats de la Covid–19, el Pla de Barris ha adoptat diferents programes per ajudar a aquelles persones que ho necessitin. En conjunt, consta de dos blocs: una xarxa d’oficines d’acompanyament per tramitar les ajudes, i el segon, que comprèn activitats gratuïtes pels més petits i petites de la casa.

Pel que fa a l’acompanyament en els tràmits, el Pla de Barris n’ha habilitat set oficines ’acompanyament a disposició de les famílies i empreses. Bàsicament, persegueix tres objectius: orientar sobre quines ajudes són les més adequades, basant-se en el cas particular de cada demandant; ajudar en el procés de sol·licitud de les ajudes i proporcionar petites formacions a persones, entitats o serveis.

El pla pilot, que es va posar en marxa el passat 6 de juny en Roquetes – Trinitat Nova i la Zona Nord, es renovarà el 27 de juliol, aplicant-se en la Trinitat Vella, la Verneda i la Pau, el Besòs i el Maresme, la Marina i el Raval.

Quant a les activitats ofertes a nens, nenes i adolescents, se n’han posat a disposició 1.790 places en diferents casals d’estius. A més, també engegaran diverses activitats esportives, recreatives i culturals en l’espai públic gràcies al programa Estiu Jove.

Un altre dels objectius marcats pel Pla de Barris ha estat reduir l’escletxa digital. Per fer-ho possible, es millorarà la cobertura i la xarxa wifi, amb un ús lliure en tots els equipaments municipals dels barris del Pla de Barris. En un principi s’ha fet un projecte pilot, però la intenció és que vagi acompanyat un projecte de formació i acompanyament destinat a aquells col·lectius sense coneixements sobre les tecnologies d’informació i comunicació.

Per acabar, s’ha posat en marxa un altre pla pilot, la intenció del qual és millorar els hàbits saludables mitjançant l’entrega d’una cistella de productes frescs, ecològics i de proximitat. D’aquesta manera no només es fomenta una alimentació equilibrada, sinó també el comerç local.

1 COMENTARI

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.