Els aliments ‘quilòmetre zero’ arriben a La Marina de la mà de la cooperativa KerasButi

La cooperativa participant en les xarxes de suport mutu de la Marina. Foto: Alejandro Flores

Alejandra Sánchez

Des de finals del passat mes de maig, la Cooperativa de Consum KerasButi s’ha instal·lat a La Marina. Aquesta associació ofereix cistelles amb productes de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat a preus populars.

La cooperativa té el seu origen a L’Hospitalet i parteix, segons en explica el Paco Rubio, membre de KerasButi, d’un grup de veïns que es van organitzar per tal de “poder tenir el control d’allò que consumien” amb l’objectiu de “crear un circuit més just i sostenible des dels punts de vista social i econòmic”. La iniciativa ja està consolidada a L’Hospitalet i, actualment, la cooperativa té tres nodes a tota la ciutat, concretament als barris de Bellvitge, Sant Josep i Collblanc-Torrassa.

Cesta de verduras próximas y de calidad. Foto: KerasButi

A més d’aquesta nova oferta de productes ecològics i de quilòmetre zero, KerasButi també ha servit per agermanar els barris de La Marina amb la seva ciutat veïna:  L’Hospitalet. Rubio explica que per als membres de la cooperativa ha estat un procés “natural” el fet d’ “establir ponts amb el barri de l’altre costat de la Gran Via amb qui compartim un mateix territori i una mateixa memòria agrícola, ja que la Marina, de la mateixa manera que els barris de Bellvitge o Gornal, tenen els seus orígens en camps agrícoles”.

De moment la iniciativa de KerasButi ha estat un autèntic èxit al nostre barri on, a més de començar a oferir els seus serveis, la cooperativa també ha col·laborat amb les xarxes de suport mutu que s’han organitzat durant el confinament. Tal com explica el Paco Rubio, membre de la cooperativa, al barri ja es té un número de peticions suficient com per fer una comanda. Les seves cistelles de productes tenen un preu de 12 euros si són petites i de 16 euros si són grans. Per tal de rebre-les, només cal fer-se soci de la cooperativa pagant una quota única de 10 euros i pagar l’import de les cistelles que es vulguin rebre i que es recullen, en el cas de La Marina, a l’Ateneu Popular Engranatge. 

La primera cistella de prova pels veïns i veïnes de la Marina és gratuïta i per demanar-la només cal trucar al 687878781 o enviar un correu electrònic a kerasbuti@gmail.com.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.