Avui, dimecres 13 de maig s’obren les preinscripcions als alumnes de les escoles bressol i als d’ensenyaments obligatoris

Font: Web Generalitat de Catalunya

Redacció: Vanesa Alemán

A causa del coronavirus, les diferents administracions han hagut de canviar la forma habitual de fer la preinscripció als ensenyaments obligatoris, que enguany es realitzaran de forma telemàtica entre els dies 13 i 22 de maig per tal de complir totes les mesures de seguretat que ha dictat el Govern central. Així, s’ha eliminat la possibilitat de visita prèvia que les famílies habitualment podien fer als centres educatius per tal de conèixer-los en jornades de portes obertes. I tampoc no caldrà presentar cap documentació en paper sinó omplir un formulari virtual i enviar la imatge de cadascú dels documents adjunts al correu electrònic del centre escollit.

En el cas de les escoles bressol, les famílies hauran de fer servir el portal de tràmits de l’Ajuntament (www.barcelona.cat/educacio) i, per a la resta d’ensenyaments obligatoris, la pàgina adient de la Generalitat de Catalunya (www.preinscripcio.gencat.cat). A la respectiva pàgina, les famílies podran tro-bar tota la informació i, vídeos i tutorials sobre com fer la preinscripció de forma telemàtica.

No obstant això, les famílies que no puguin fer la preinscripció per aquesta via, hauran de demanar cita prèvia per telèfon o correu electrònic a l’escola triada, que les hi donarà al moment per tal d’entregar-hi presencialment la sol·licitud entre els dies 19 i 22 de maig. A la cita només podrà anar-hi una persona, la qual haurà de complir totes les mesures de seguretat (portar mascareta, mante-nir la distància recomanada…).

Enguany, són 11 les escoles bressol al Districte, que ofereixen 441 places les famílies del Districte (el 10 per cent d’aquesta l’oferta pública a la ciutat). D’altra banda, el Districte compta amb 35 centres escolars d’educació infantil i primària (21 de públics i 14 de privats-concertats) i 17 instituts d’Ensenyament Secundari Obligatori (9 de públics i 8 de privats-concertats).

Per a les escoles i instituts de La Marina realitzar les preinscripcions de forma telemàtica també és un canvi força gran. “Hi estem una mica preocupats. Volem que totes les famílies sàpiguen com fer-ho i poder ajudar amb la preinscrip-ció a tothom que ho necessiti. Per això, farem seguiments per telèfon, si cal” ha assegurat la Dolors Bosch, cap d’estudis de l’escola Seat. Des de l’institut Lluís Domènech i Montaner volen fer una crida a la tranquil·litat i recorden que ”s’ha de fer de forma telemàtica però si no és possible, es podrà fer també presencialment amb cita prèvia i dins dels dies fixats” ha explicat el Martí Carandell, professor de l’institut

De la mateixa manera, s’ha anunciat també els dies de preinscripció a les escoles municipals de música i al Conservatori. Totes dues de la mateixa manera telemàtica i fins al dimecres 20 de maig, encara que a partir de diferents dates: del dilluns 18 per a les escoles de música, i del dimecres 13 pel Conservatori. Alternativament, les famílies que no puguin fer la preinscripció telemàtica hauran de posar-se en contacte amb el centre.

Els ensenyaments postobligatoris també tenen assignada una data per a la preinscripció. Els alumnes de Batxillerat l’hauran de presentar entre els dies 27 de maig i 3 de juny, els de Cicle de Grau Mitjà entre el 2 i el 8 de juny i finalment, els alumnes de Cicle Superior ho faran entre el 10 i 17 de juny.

Està previst que dijous 11 del juny pròxim es farà pública la llista definitiva dels alumnes i dels centres que els hi són assignats.

Criteris de prioritat per a l’ordenació de les sol·licituds

Com sempre, els nens i nenes que reuneixin més punts per un centre tindran més possibilitats d’aconseguir-hi plaça, amb els mateixos criteris que els altres anys, com ara:

· Tenir germans o germanes escolaritzats/des al centre o pares, mares o tutors que hi treballen (40 punts).

· Domicili de l’alumne dins l’àrea d’influència del centre (30 punts).

· Domicili dins del municipi de Barcelona però fora de l’àrea d’influència del centre (10 punts).

· Domicili fora del municipi de Barcelona (0 punts).

· Quan a instància del pare, mare o tutor/a, es prengui en consideració en comptes del domicili, l’adreça del lloc de treball d’un d’ells, I aquesta és dins l’àrea d’influència del centre (20 punts).

· Renda anual de la unitat familiar: Si el pare, mare o tutor/a són beneficiaris de l’ajut de la renda garantida de ciutadani

· Discapacitat de l’alumne, pare, mare o germans igual o superior al 33% (10 punts). 

· Pel fer de formar part d’una família nombrosa o monoparental (15 punts). 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.