Els nens i nenes de La Marina surten al carrer després d’un mes i mig a casa

Redacció: Vanesa Alemán

El diumenge, 26 d’abril, va ser el primer dia que els nens i nenes van sortir al carrer des que va començar l’estat d’alarma. El Govern central va donar llum verda a aquesta nova mesura sempre que pares, mares i nens complissin les mesures de seguretat.

La majoria de nens i nenes estaven desitjant sortir de les seves llars i, per aquest motiu, van gaudir molt durant el seu passeig. El barri de la Marina compta amb nombroses zones on es poden respectar les mesures establertes. Moltes famílies van anar a gaudir de la natura i a fer exercici amb bicicletes i patinets a la muntanya de Montjuïc. “Vam anar a la muntanya de darrere del barri de Can Clos a agafar pinyes. Després, quan vam arribar a casa, vam fer treballs manuals amb elles” ha explicat l’Antonio Martínez, qui té una filla de 3 anys. 

D’altra banda, algunes famílies no van complir les pautes fixades. Al matí del diumenge, l’skatepark de la Marina estava ple de nens i nenes jugant junts i de pares i mares que no respectaven la distància de seguretat entre ells. En Jordi Giménez va sortir a passejar amb la seva filla de tan sols 4 mesos. Quan va arribar a aquesta zona, “tot eren nens i nenes jugant amb les bicicletes i els patinets, tocant-se els uns als altres i els pares sense respectar la distància de seguretat”. A més a més, també afirma que “hi havia persones que s’aturaven al passeig de la Zona Franca a parlar amb algú que s’havien trobat”. 

Altres mares com l’Eva Centol coincideixen a dir que moltes famílies sortien al carrer amb total normalitat sense mascaretes ni guants. “Vaig trobar a faltar la presència de policies que vetllessin perquè les mesures de seguretat es complissin. Vaig passejar per diversos carrers de La Marina i no vaig veure cap” ha assegurat l’Eva. 

A més a més, hi ha famílies amb dos fills que es van veure amb la problemàtica que, a causa de l’edat, un dels nens sí que podia sortir però l’altre no. Bregar amb aquesta situació comporta moltes complicacions i molts pares no entenen que per pocs mesos de diferència, un dels dos s’hagi de quedar a casa. “Els meus fills es porten 16 mesos de diferència i no veig lògic que la nena no pugui sortir a fer un passeig i el nen sí. La meva filla ho ha passat molt malament” ha assegurat la Mònica Urbano. 

El Govern central ha assegurat que si el nombre de víctimes i contagis continua baixant, a partir del dia 2 de maig, les persones adultes podran sortir de casa a practicar esport. Encara falta per decidir oficialment si s’executarà o no i, en cas afirmatiu, de quina forma es farà. 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.